Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 窮人的Hall of Armor ( pages 3 new update)

你預$100一塊到, 可以問埋幫唔幫你痴埋OR噴油
想提各CHING, 塊版厚D會好D(而家0.9MM),  而家我底坐用双面膠紙痴住, 重心OK穩, 如果痴死, 第時拆就麻煩了.  而家搞緊個頂, 但度嚟度去都唔啱位.......
回復 13# hongkee1228

阿加力膠版8塊  = 8條鱼, Backdrop 7塊約8草, 地台*5, 一個1條鱼 (好早期價)= 1,380.00
very good ar.:71:..個背板是贴纸?
樓主, 效果非常好~:71:

睇完你個post我即刻數吓我有幾多個stand, 點知...
得6個, 仲差一個呀!!
:no:
背板是formboard來的,  差一個stand要高追了.
diy得好正呀,very nice:handshake:
多謝師兄詳細解答,很讚!!
可否PM製作既師傅資料?謝謝師兄
昨夜搞個頂, 發現地台兩邊是斜的, 所以度極都唔啱位, 各ching等小弟搞掂哂, 睇再有乜製作上問題再update
nice job.......................
昨夜搞個頂, 發現地台兩邊是斜的, 所以度極都唔啱位, 各ching等小弟搞掂哂, 睇再有乜製作上問題再upd ...
BBCC 發表於 21-11-2013 09:40 AM

加油!
期待你的
個頂畫咗草圖叫師傅cut了.......有d緊張tim.......
回復 1# BBCC

我都好想整,請問可以分享下製作過程嗎?
THANKS!
回復 28# roylam28

請睇 第一頁,  有乜唔明, 大家研究下.  其實揾人CUT塊版, 同師傅溝通清楚要點整.  我畫咗張DRAFT俾 師傅睇, 就係咁LA~~~
你D灰色貼紙係要另外買定點樣?