Toysdaily 玩具日報

查看: 12335|回復: 15

[其他] Y拍交收之不快

頭像被屏蔽
你如果真係好唔鍾意, 建議你只要有禮貌, 理性D講唔要就可以了. 如果佢唔接受都無辦法. 相信大家玩開HOTTOYS會明白的.

交收唔到唔開心可以理解. 但如果你自己選擇了硬食... 咁... 你嬲的可能是自己.
不過話時話,我試過多次買hottoys或bandai野係雙膠紙…………
最後有冇買?
我反而覺得開左盒check過ok, 當然唔係拆哂野check. 未起碼交收有得睇下入面
頭像被屏蔽

回復 1# brothersisters

自己試過從Sideshow直接購入一些HotToys限定品外紙皮盒都係雙膠紙的, 不過如果不能接受或費是碰釘, 其實自己主動在Y拍內問清楚賣家便可, 如果有電池的產品, 其實開盒check件及燈也無可厚非, 人地話已開盒check件的, 自己咪當二手出價便可, 重有就係睇吓賣家Y拍負評及歷史, 很有參巧價值.
早前於y拍買了hottoys batpod,賣家話全新,價錢仲要唔平,點知交收時居然雙膠紙,即時問賣家咩事,佢話佢買 ...
brothersisters 發表於 18-11-2013 02:38 PM

果個賣家好有問題啦, 如果我去 HT 攞貨, 見到有雙膠紙, 我都會要求另一盒, 所以點會雙膠紙? HT 俾貨你, 你見到雙膠紙, 唔會硬食掛.
我隻batpod係HT鋪拎時已經係雙膠紙
都係個句
一買一賣
有問題可以唔要
相信賣家會明白
呢d真係無得講wo
一個願打一個願捱
你自已當場唔出聲,唔去改變現狀
輸打贏要姐
呢d真係無得講wo
一個願打一個願捱
你自已當場唔出聲,唔去改變現狀
輸打贏要姐
quincy 發表於 18-11-2013 03:39 PM

所以唯有交收時check清楚
始終到你番到屋企玩發覺有問題就死無對症
我係賣家都唔會彩你
鬼知你有冇做手腳

由其依隻batpod
燈壞高低炮同手把斷
個時HT都要雙重QC(所以先雙膠紙)
樓主隔咁耐先後追有咩冬瓜豆腐真係冇人幫到你
開過check件的我會寫"99%新,已開盒check件"

玩開ht的人都應該明白,就算未有時間認真玩都好,一定要14日內開盒check件換件。

所以買已開盒ht反而更有保障,起碼交收可以check。

原箱未開的多半是買入時已準備放售。
不過遇著雙膠紙都唔使慶的,qc時開完再封好正常,最重要係睇盒內小膠袋/保護膠紙是否已開過。
我都一定會開盒CHECK件,費事過左保養期至知入面有事。
到時就算賣出去個買家都安心。
斷估而家d 玩具廠CHEAP到做完QC
D QC貨會KEEP住變埋做大貨咁咪雙膠紙咯
又係處女問題咪!不過樓主,未開盒但單膠紙有問題,係咪怪自己同ht先??