Toysdaily 玩具日報

查看: 6538|回復: 18

[玩具攝影] 叮噹去旅行 7 Part 1

3個星期前去左日本中部行左一圈,當然今次我都帶埋叮噹一齊去旅行,希望大家喜歡啦!

今次玩到尾都無埋:die:

叮噹好耐都未訓過尼個位

老闆娘請食大魚蛋

今次Bonus高岡市叮噹之家

好感動的說話

試下由尼張相找出藍叮噹

叮噹去旅行 7 Part 2
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=217205&extra
叮噹終於都返回自己出世既國家喇:handshake:
立山黑部 :handshake:
有冇响山上住一晚?
回復 2# SimonC

我都好驚喜,高罔酒店前廣場放左錦多叮噹銅像:D
回復 3# kaijinx1

有呀,不過室堂爆滿,最後住彌陀原,不過彌陀原酒店好舒服,景觀好雖然唔及室堂高但係仍然可以觀星,當晚仲發生左一件事,件事係我在立山上看星星,其間見到一對男女,男的坐輪椅,女的撑雙拐杖,佢地仲向濕地方向行,我諗咗一下就跑向佢地,原因係我怕佢地碌落山。之後少少雞同鴨講佢地先肯跟我一齊行去酒店前空地,其間我用手機電筒功能照亮佢地前方,之後到逹觀星嘅地方,我地重一齊觀星一齊説笑雖然都係雞同鴨講,不過我地真係好享受當時嘅時刻。我永遠唔會忘記今次嘅經歷!
:handshake:回復 4# 70's
回復 6# SimonC

唔記得講點解高罔係驚喜,原因係原本當晚訂左富山市酒店,但係去五箇山同白川鄉巴士套票最近都要在高岡買,最後我地取消富山酒店再訂高岡,當日進出酒店三次時又風又雨都無留意叮噹銅像,最後於晚飯後回酒店時才有機會抬頭望下廣場上堆一舊舊野係咩。見到時真係不得了,我叫左出泥。第二朝一早趁Honey梳洗時落去影相,唔好意思講左太多,不過我係想話,有時生活未必好似我地想錦樣行,不過除遇而安可能會有驚喜!
回復 5# 70's

山上面觀星個感覺好似真係近d㗎 :71:
我第一次清楚肉眼見到銀河都係响室堂,不過我就冇你呢d奇遇喇。

回復 8# kaijinx1

http://toysdaily.com/discuz/thread-217394-1-1.html

當晚無月亮所以D星星特別光,而且我見到好似星河,無論係唔係都好,我都唔會忘記,講到奇遇高山旅館婆婆幫我收郵件之餘,仲幫我Keep行李等我第二日Pick up,仲係我去新穗高時怕我凍,比左一疊報紙我叫我攝背脊保暖。上到新穗高我同Honey不約而同話要帶小小手信比婆婆,最後買左柿子做手信比婆婆。

不過,原來高山都可以買到尼種柿:die:
連高山同新穗高都去埋,70兄今次都去咗好多地方喎 :58:
你係自駕遊嗎?

回復 10# kaijinx1

我吾識渣車,請司機喳,有火車司機同巴士司機,哈哈哈!上立山有JR立山套票,山上重無限次任搭,去五筒山,白川鄉同新穗高又係用巴士套票,五箇山,白川鄉套票可以在五箇山同白川鄉之間任搭,新穗高重無限次上落同包纜車,所以去新穗高重可以去埋飛驒大鐘乳洞。。
叮噹之家好感動哇:handshake:
回復 12# passerby

當時小弟真係好感動,雖然不懂日文,但係以漢字可略懂當中意思!
好精彩寫意的行程。
師兄真係夢幻之族呀{:1_226:}