Toysdaily 玩具日報

查看: 5847|回復: 21

[分享討論] AMAZING SPIDER.MEDICOM OR HOTTOYS?

個時睇官圖,對HT真係希望,比例個D都好差,
所以買左M記.
但係見到HT最後修改左,又覺得OK,後追返黎一比真係各有千秋。

HOTTOYS:件衫貼身D,色似返電影,身上既紋路立體,面罩個位真係令D,可動高
          缺點:膊頭兩邊小心易爛,對眼唔係反光鏡,比例同M記比真係差D

MEDICOM:個比例修長D令D,隻眼做得似電影
           缺點:衫太厚,似膠衫,身上紋路似印上去ONLY,
                  個頭D線太突,似膠頭多過面罩,可動唔夠

真係魚與熊掌,大家點睇

agree. medicom's proportion is better and taller. HT's color is better. I still have not got my HT one. have thought to buy medicom too but finally did not buy
Medicom錯色,HT錯body
先謝謝大大分享,
睇相後, 個人較喜愛M記, 因覺比例修長靚D呢~:51:
How much is your medicom one? just bought these days?
先謝謝大大分享,
睇相後, 個人較喜愛M記, 因覺比例修長靚D呢~
火宅之人 發表於 1-11-2013 12:12 AM

可惜可動,DETAIL都輸...
對於同一角色不會出現兩隻的我,不知如何取捨
可惜可動,DETAIL都輸...
對於同一角色不會出現兩隻的我,不知如何取捨
JUNOWONG28 發表於 1-11-2013 12:15 AM

當然係放HT, M記放都冇人要
一比之下高下立見!!!! Hottoys sure win
大大, 只企就選M記, 做動作影相就HT, 吟未完美囉~:71:
當然係放HT, M記放都冇人要
lolol 發表於 1-11-2013 12:17 AM

又係, HT也可赚1鱼多, M記可能耍蝕讓:$
大大, 只企就選M記, 做動作影相就HT, 吟未完美囉~
火宅之人 發表於 1-11-2013 12:21 AM

極度苦惱中,如果M記BODY,HOTTOYS衫,HOTTOYS頭配M記眼。
得個想字
又係, HT也可赚1鱼多, M記可能耍蝕讓
bin 發表於 1-11-2013 12:22 AM

M記特價時買,8,9魚度
但一諗起M記個原價就當然揀HT
M記特價時買,8,9魚度
但一諗起M記個原價就當然揀HT
JUNOWONG28 發表於 1-11-2013 12:29 AM

不是相反? M記本來15鱼, 現在才6折, 如按這想法,不是應揀M? :75:, 因為感覺抵D
m記有話限量添, 佢呢頭出, 我個頭米用12魚入左.
m記有話限量添, 佢呢頭出, 我個頭米用12魚入左.
bigtomm 發表於 1-11-2013 04:49 AM

你12鱼也