Toysdaily 玩具日報

查看: 7292|回復: 11

[分享討論] 其實玩具同好可否有品德少少?

頭先行開商場去厠所,入到去就見到一個拆開跑車盒係水箱度,佢亂掉都算,仲要明知自己即場拆盒亂掉仲要問肥趣拎膠袋跟手掉超唔環保,
未知係大人定細路的賤作,直覺似大人所為,因為厠所拆盒入背包偷渡呢招我都會做,但我會掉垃圾筒如有得分類會分類掉...

令我想起以前係呢個網見到有無品ching大掃除時拆晒幾十盒 Gundam fix 包裝唔壓平唔分PVC同紙分類,仲要掉係屋企後樓梯影相放上網仲以為好威,
有無諗過做到收垃圾亞姐做到死死下......, 呢類賤人希望下世做樹日日俾人放狗大小二便你身上啦......
請大家愛護地球同自己的家-----香港! 癈話講完,唔啱聽請見諒,因我係鄙視呢類人!
agree with you~
請玩具同好注意版區
守好版規

http://toysdaily.com/discuz/forum-27-1.html
很好的話題....所以我盡量留盒...阻自己d地方算了...真係唔好阻到其他人:$
入廁所整不怕d件掉落馬桶咩:(
廁所香車配美人 {:2_262:}
遲些垃圾收費,可能更嚴重!{:1_216:}
我同我身邊傾開嘅人都唔讃成垃圾收費 好奇怪佢話嘅大部份人點嚟
真實點都唔好周圍掉 掉落垃圾桶咪得
我同我身邊傾開嘅人都唔讃成垃圾收費 好奇怪佢話嘅大部份人點嚟
真實點都唔好周圍 ...
種子c基拉 發表於 2-11-2013 05:28 PM

講真我都唔明,明明D人出面加一兩蚊價都鬼殺咁嘈居然咁多人讚成,可能又造假掛
講真我都唔明,明明D人出面加一兩蚊價都鬼殺咁嘈居然咁多人讚成,可能又造假掛
yugi 發表於 2-11-2013 04:29 AM

x2..... :67::67:
香港周圍都係垃圾桶, 我唔明點解仲有人周街掉垃圾
我盡量留盒 x 2 {:1_197:}