Toysdaily 玩具日報

查看: 5348|回復: 15

[ENTERBAY] 補~相~變~專~輯!!! 伯。伯。壯。起。來!!!

(BACKUP:
http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... id=11271&extra=
https://www.facebook.com/hottoys ... 83413606&type=3)
阿諾今年應67/8左右了。 上次影相Enterbay1:4 T-800火神槍彈匣方向上錯了,而且獨欠榴彈炮 (不小心跌在地失了板機保護環,因過了售後兩星期,拿回EB前後兩個月報價得個“吉”i.e. 吉即空跑之意。 結論要重新4魚買槍而非維修,那和搶錢…),今回補影停不了~

劇圖

那角度我盡量近似了,始終是人偶,關節靈活度和真人差天共地。 其終最不滿的有手、眼的方向、子彈匣也不夠長…

其他PS

----
Less PS

那1:4榴彈炮真的很精細~

斷手

損腳

老一輩的動作及功夫明星相繼退位,新的又少又接不上。 我覺得THE ROCK不夠阿諾的星味,法國玩命快遞地中海又欠一點點,可惜啊。See yea~
上輯T伯伯http://fhc.twgogo.org/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=9523
Support 阿諾 & T-800!! :$
Support 阿諾 & T-800!!  
x2
回復 3# iamsamuel28

回復 2# Daredaddy

感謝大大支持, 這才是大愛同行~ {:1_238:}
呢隻T-伯伯第一次喺動漫節見佢時好震撼,個樣好似,又巨型!! (之前少見1/4) 之後隻戰損版仲正,師兄你有晒兩隻真幸福!! 1/4 我真係玩唔起…:$專住1/6算,睇靚相當買左,師兄會唔會入埋隻1/4 T-1000 ?
頭像被屏蔽
回復 6# wongyingying

玩具若果做到咁都叫做唔似,不如你生產一款出嚟先再講癈話吧!
做打手都係一份工,本來我都唔會理會佢地,但見到d打手求求其其入嚟打幾隻字就想出糧,專業d啦!唉!!
有時我覺得我打嘅字仲多過d打手,我覺得我有一點笨!哈哈!
回復 5# Pixiv

唔入T-1000 囉. 佢液態金屬係經典, 但唔係個警察角色經典嘛. 當初我入HT T-1000 3隻自玩, 自炒.... 最後係自殘.... 隻野仆直. LAN野後自始玩玩具算了.  {:1_224:}
唔覺得似!!!!
wongyingying 發表於 27-10-2013 12:35 AM

我尊重你言論自由. 不過唔似係:
1. 同佢依家60幾歲唔似.
2. 同套戲果時唔似.
   2.1  但比HT似
   2.2  和HT一樣質素
   2.3  HT比佢似
   2.4  呢個世界未有個阿諾FIGURE頭似足當紥時阿諾

我會讚同 2.1&2.4 , 所以我POSE左個劇照打擊自己D相同師兄.  如果我一味美代EB, 我唔會先POSE劇照, 再講FIGURE限制.

但我絶不讚同1, 2.2 & 2.3.  (利申: HT 新舊T-800我都有, 我絶玩過影過.), HT新阿諾大貨水準一般. 玩上手OK, 但MACRO影相就出事.

當然1:4唔可以完全同1:6比, 但正正睇倒雕得更仔細同形神俱備.

如果你無玩過摸過HT & EB兩者, 你未夠資格說服人.
回復 8# jamesjames

佢係HT狂熱FANS定係嘜? 其實我都有插EB, 但就頭雕. EB 完勝~ {:1_224:}
回復 12# darknight

我發現就算一間副廠出無牌產品都冇咁大反應,但EB出咩都會俾人插

呢喥係有呢種情況:
你對HT產品有意見 =  HT得罪過你
你對EB產品有支持 = 你屬於小數
你包括咗以上兩項就大件事,最近我才見謝識過何其冇禮貌嘅「標奴」一詞,咁班打手係咪叫「HT控」

其實大家都想有多啲良性競爭,為玩家做褔。等如香港想要多個電視台一樣。
世上乜人都有,有人玩玩具,有人俾玩具玩
咩都假!難得師兄有心有力精益求精分享:71:
僅以黑色三連星支持一下:
回復  darknight

我發現就算一間副廠出無牌產品都冇咁大反應,但EB出咩都會俾人插

呢喥係有呢種情況 ...
chungyuihing 發表於 27-10-2013 09:26 AM

同意要多些競爭,更加支持香港電視!