Toysdaily 玩具日報

查看: 16739|回復: 28

[玩具報告] 天秤EX 童虎 用心拍 38P

天秤EX雖然較一般黃金貴,不過笨大絕對交足料,因為除了盾牌外,全武器均為金屬件!
穿上聖衣的童虎,簡直是一個移動的重量級武器庫!

聖衣造型仔細,小腿甲有收納劍和拐的位置,手甲也有收納雙截棍的位置(當然全是未拔出時的狀態)
裙甲較難裝上,要用力點,不小心會很易括到腰(我是例子。。。)
頭盔好正,光是頭盔已鍍上三隻色。

天秤EX在頭髮件有一新亮點在其可動髮鬢,由於用上ball joint,可動性奇高,即使虎爺個頭點轉髮鬢都可以貼服,大大改善了如天蠍雙魚等轉頭不能的問題,間接令可擺造型更多。

不好的是只有兩個面相,有點吝嗇。。。
同時附有已出黃金EX的手型,好讓他們能用天秤的武器(天秤座的武器共十二件,就是讓各黃金一人一件)
原著中黃金聖鬥士只有在嘆息之牆前用過天秤座的武器,比起附送如此多手型,倒不如多給一個面相實際點(個人認為)

現價八魚,只比訂價高少許,去買吧,絕對是至今最多野玩的EX!

幾靚呀,唔錯~~~~~
{:1_223:}{:1_223:}{:1_223:}
:71::71::71:
thanks for your sharing
頭像被屏蔽
唔錯~唔錯,
不過覺得童虎瘦削左D
絕對靚過神話好多:D
:D多謝師兄靚相~~~~
thank you for sharing {:1_208:}
如果有一對人形用既盾(即係細d既)比例上會好睇d, 但整體我都覺得瘦削左d
可唔可以換紫龍個頭上去呀?
一個字正.........:71:
可唔可以換紫龍個頭上去呀?
takyin 發表於 26-10-2013 12:15 AM

我都想師兄換紫龍頭上去睇睇,因為我買天秤都係俾紫龍著

可以既話仲想師兄影埋同紫龍並排,睇下身高相差得遠唔遠∼
頭像被屏蔽
我都想師兄換紫龍頭上去睇睇,因為我買天秤都係俾紫龍著

可以既話仲想師兄影埋同紫龍並排,睇下身高相 ...
ase 發表於 26-10-2013 12:23 AM

如果紫龍頭啱嘅話,就真係要買多個天秤⋯