Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 「呢個政府唔值得你咁圍住我哋!」

巳去到12萬人

巳去到12萬人

【This is my dream】香港電視《警界線》總導演蘇萬聰:「大家知唔知,我做導演之前係做咩工作?我以前係做導遊o架!估唔到今日帶咗大家嚟呢度!」

他又表示,不少員工決定通宵留守:「如果政府唔解釋清楚,點解唔發牌畀我哋,冇電視睇,我哋就上街睇電視!你睇住嚟!」「唔畀我哋開台,我哋聽晚喺呢度開台!」

【12萬人集會 港視員工籲留守直至政府解釋】(不停更新)
http://bit.ly/18ygzrC

油面Tony 出黎支持, 我都唔想將來Tony 油到 Joker咁, 發聲都冇人理.

廢柴TVB

以下是香港電視主席王維基以個人名義發出的聲明全文:

十二萬人的呼喚,怎不令人動容。今天大家站出來,不是單為有無電視選擇的問題。大家關心的是,香港當權者有否尊重香港人的意願、香港是否一個依法依制度的特區。

希望,經過今天,大家能明白,香港上下要團結。為香港,不要被一少撮極端思維份子所分化。我們要努力維持香港的公義和法治。

我謹代表公司和同事,多謝關心和支持我們的朋友。我們永不放棄,堅持到底。

王維基
今日遊行完都覺得自己支持力有限,好想再比多D力量去撐hktv

柯柏文都睇吾過眼!!!打倒一男子!!

『撐HKTV』鏗鏘集:不只一個夢 Part 2

「香港電視」近四年來投入十億多元,並以積極進取的態度
招兵買馬,電視夢碎,對電視行業有甚麼衝擊呢?政府至今
沒明確交代「香港電視」被否決申請的原因,各界批評政府
欠公眾一個交代。
https://www.facebook.com/photo.php?v=1378031812436456&set=vb.204198012949721&type=2&theater

還我夢想!!沒有夢想!!香港同咸魚有什麼分別!!

逾12萬港人昨逼爆政府總部公民廣場,要求政府詳細交代拒絕發免費電視牌予香港電視網絡的原因。立法會主席曾鈺成早上出席電台節目時表示,不懂評估今次事件,但指社會反應強烈,大批市民遊行集會,政府不能漠視。他認為,政府應就事件交代更多。

曾鈺成又說,政府不可能完全估不到不向香港電視發牌的反應,不過既然政府仍作此決定,便須自行評估不發牌理由是否重要至當局無法改變決定。至於有傳媒引述行會文件,曾鈺成稱不能假定是行會成員漏出,且即使行會討論過有關文件亦不出奇,暫無人說文件是假的。                                                                               
撐你1000000000000000000%這個貼!

魔童你比我們吃了個蛇果!!令我們知到怎樣才是好電视台!!現在返不到轉頭!!
幾秒前 · 讚好

改變就在今天開始!!

睇下王先生的記招,唔該行政會議班廢物學下咩叫言之有物!唔係一味言語偽術就過骨架!梁生!