Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: oscaryiu

[分享討論] 不 如 ~ 不 限 定 吧 !!! H T 金 粉 餅 ......

我身為狂熱既粉屎之一,只想用返正價買{:1_228:}
利申: 自己係VIP, 有入MK-21

個人認為, 由於其他地區都係限定, 而且數量比香港更少(得800pcs), 對其他地區來說, 香港"quota"已經比佢地多好多, 要將佢變成普通版可能性不大, 而且改得一次, 下次又要改, 咁不如以後唔出限定版 (咁即係要HT少o左搵錢同推廣的機會)
ps: 我都明白最好係人人有份, 換轉係自己想買而因為限定而買唔到(好似好多SDCC figure我都想要, 不過無可能飛去美國買...), 心情難免有少少唔開心. 不過講真近年我對玩具都已經"平常心"咁睇, 有又喜歡, 價錢合理就買, 太貴/唔喜歡就不買, 唔會太上心. 玩少隻又唔洗死, 唔玩12吋, 可以玩6吋, 打機又得.
我身為狂熱既粉屎之一,只想用返正價買
benice 發表於 14-10-2013 12:50 AM

我都好想, 炒價就免了
抽唔中,十五十六中好唔好高追,不過尋晚開多次ironman 3 睇,真係搵唔到佢既身影,所以決定唔入。
回復 19# saihttam

好似係開始一眾Iron Men 在半空平排時有份, 至少見到半秒.  可能佢叫 High Altitude Mode, 飛得太高大家睇唔到卦{:1_203:}
回復 20# chankb

都係算啦,如果隻隻改色版都入,heartbreaker 黑版(heavy combat) 要入多次,Silver Centurion都仲有兩隻色
抽唔中,又失去機會做vip , 簡直係雙重打擊。
究竟hottoys 想點呀?
抽唔中,又失去機會做vip , 簡直係雙重打擊。
究竟hottoys 想點呀?
大鳥先生 發表於 14-10-2013 08:57 PM

想#高嚟賣囉!
回復 21# saihttam

限量玩具改色版係日本仔發揚光大, 不但可以減低開發成本, 又可利用操控供應推高價格, 此法不能常用, 但我有信心黃金21不會是H記最後一隻.
我五抽一都唔中,再加上大龜要三字頭,心魔比我一刀ko左,不過好想要VIP ,唔係想要折扣,上次war machine 2.0 個綠色膠我冇份,又唔想食炒價,所以直頭唔買.......:56:
頭像被屏蔽
我覺得今次HT已經算好, 起碼呢度好多人都講"出得一兩秒, 唔買都無損失", 即係其實唔係好多人想入. 點好過出一隻熱門機(eg MK-42BD + pepper頭雕先算) 做限定, 到時仲更多人想買但買唔到/抽唔中, 又或者炒得更高價.

另外我自己都寧願抽籤好過早3日去排隊, 因為要排3日即係一定無我份, 抽都起碼仲有個機會. 當然叫得抽, 就唔係一定有, 唔中大不了唔玩, 我覺得玩具一件, 中唔中都無咩所謂. 你話市價一半抽樓盤自住就話恨姐~
好似我咁玩左ht都超過3年,由其呢兩年要訂野一係排餐死,一係上網抽但多數唔仲,
但vip就實有,而且又有折,有時係度諗點解大家都幫襯ht,但係就待裕唔同,我家九成都係ht,
全部加埋都買左超過10萬蚊,一直支持ht都無用,所以玩到好心淡,近半年已開始少訂ht,除
以上問題外,佢d价錢越來越貴,派貨又慢都係其中原因,而家令願玩多d其它牌子,盡量少訂ht了
除非大愛!
而家應有唔少抽唔到既買家無時無刻 check 實 yahoo 有冇一隻 mark 21 係跌破3牛....