Toysdaily 玩具日報

查看: 9156|回復: 23

[玩具攝影] PACIFIC RIM / 奪 / 命 / 雙 / 雄

(Backup: https://www.facebook.com/hottoys ... 83413606&type=1

http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... id=10978&extra=)

就是喜歡PACIFIC RIM的熱血,和集各大動漫之大乘。 相信導演藉電影向不少動漫致敬,如大打怪獸和發射死光就是<哥斯拉>和<咸蛋超人>; 日本女角紫髮小背心就抄足<攻殼機動隊>草薙素子; 而未來香港做背景、當中的直昇機及載具根本是電影1995<攻殼機動隊>的設定; 機地就滿有<阿基拉>的影子 (編導真的將日本兩大殿堂級的動漫融入電影任何一個角落!){:1_218:}

還有,機地試炮差點爆走走火就像舊版EVA-0號機; 駕駛員的甲冑也是EVA動畫的影子 (EVA從前的動漫駕駛員只著便服或軍服)。 當然PACIFIC RIM沒有合體變身,但也有三一萬能俠的粗獷…{:1_226:}

說了那麼久,Blu-ray就買定的了。 而Neca出的Wave 1 第一水時我嫌上色太差沒買,但看過電影後就想入貨卻為時已晚。 難得Wave 2 主角機Gipsy Danger上色改善、舊化一流。 但可動和Wave 1 同一素體,非常一般! 相中的可動已是極限了。{:1_225:}

而配角Striker Eureka 的可動性就大為改善,兩機一併時你可自行比較。

先PS~ 香港背景嘛~ :shiny:

-------
配角機,但也有很重的戲份~:*

眼的塗裝金屬光,比主角機普通黃色更美~{:1_223:}

其實相信來價很平,這價位有可動GIMMICK較剪手算不錯了~

有點側頭,影完相我的朋友才幫我拗正它…

氣勢!!!

霸氣~

屠龍刀~

一起打怪吧!1{:1_213:}

不喜歡怪獸,而大大隻膠都不知何處擺放,乾脆放棄大怪算了~

再見~{:1_238:}
其實...太細粒表現唔到佢地果種震撼...
我反而想買個黑人,主角同日本女仔既figure,如果有 /_\
回復 2# justice_wing

其實我之前鎖定左買18"NECA... 但個倉爆喇.... 如果NECA出18"出得好就死火... :*
而黑鬼加甲都好型. 但個日本妹唔夠靚. 不過睇耐D又順眼左. {:1_219:}

主角機係到chok緊:DD個頭:71:

成set得佢未開盒,你玩完雙手有無黑&#21655;?好似舊化會甩色><雖然好正!

都唔係咪咁橋,EVA Q臨尾13號機就係雙駕駛員仲要其中一個死&#21655;……XD
期待第2集玩合體!:36:
回復 4# ChrisLamXYZ

我果盒無LUCK色喎..... 師兄唔好彩?????????? {:1_224:}
回復 6#darknight

我仲未開:D ,但聽見話玩到手都黑蚊蚊~•咁咪唔開住><
回復 7# ChrisLamXYZ

開苞啦! 少少污糟怕嘜&#21867;手!
回復 5# benice

然後合體期間夾死怪獸???? {:1_214:}
回復 8# darknight

開苞…Danger…Danger…:DD 始終無其餘兩隻咁有衝動想即時爆開佢:p
very nice figures.
Love Pacific Rim.
回復 10# ChrisLamXYZ

咁又係, 我都係無入貴WAVE 1先破WAVE 2 處&#21867;~ :love:
回復 11# Macross長谷有洋

我會等EBAY買美版~ {:1_223:}

第五代&#22000;幾把刀可唔可以收埋的?

另提:   BD 美版已有售, 3D+2D+Bonus & 2D+Bonus; 港版十七號.....
有諗過入Gipsy Danger戰損,但我完全唔明點解個黃眼部份油得咁差(個頭的戰損=被燒融左?)