Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問哪裡可訂造12" figure 頭? 價錢大約多少? 謝謝

造出黎有幾成似?×2

只造男性頭像?
3D printer 果d唔掂......
有無人試過 3D printing??
oscaryiu 發表於 17-10-2013 05:24 PM

呢間唔得架, 個老闆又串
回復 17# 格仔餅

掂唔掂~未知!!試左,未發貨.但見好多師兄有造~~

https://www.facebook.com/hk3dprinting
回復 18# hkfam

上到去見老闆做自己野,畢竟佢唔係主力造頭,係唔多"蘇"人,感覺可能有D串!!不過上到去唔係佢幫手搞,我又無乜野,係貴D啫!!
http://www.ifanr.com/412075
Micro:200 美元的迷你 3D 打印机
3D Printing唔得啦。
與其話打打印投術未成熟,不如話3D scanning投術未成熟
物料同上色技術更未如理想。
Micro:200 美元的迷你 3D 打印机
anakin360 發表於 9-4-2014 11:02 AM

打出來後邊度搵人上色?
打出來後邊度搵人上色?
audiokids 發表於 9-4-2014 03:16 PM

呢度好多Ching都有玩repaint的...
係塗眼比較難...分陰影的話用燈照就睇得出了...
再用慢慢油下都差不多了...
一次生兩次熟...慢工出細貨...
我上淘寶訂做過,又平又似!$預$600至$700港紙左右,包運費!
回復 25# 木村拓哉

師兄可PM LINK我嗎?
我好有興趣呀.
謝謝你~
回復  hkfam

上到去見老闆做自己野,畢竟佢唔係主力造頭,係唔多"蘇"人,感覺可能有D串!!不過上到去唔係佢 ...
oscaryiu 發表於 21-3-2014 01:04 AM

條友串過屎, 要受氣就搵佢喇,\有生意有笑口9咁, 問下野又十問9唔應
d product 又唔係得, 你做埋我個份
想搞好耐...............{:1_229:}
回復 26# 靈魂的夢
我冇pm限權亦冇post link限權,post唔到俾你!或者我俾個題目你自己去搵啦,不便之處敬請原諒!
1:6兵人頭雕制作 定做6分兵人頭雕12寸兵人頭雕 頭雕訂做

ps:上次我搵佢做我個樣都幾似,下次我都想佢幫我整隻肥貓鄭則仕,不過一定要俾到d清楚d嘅相佢佢先幫你做到!
回復 27# hkfam
佢個d 3D Printing都唔係靚啫,佢係似呀,但色水唔靚,似得嚟睇見都發惡夢先死,