Toysdaily 玩具日報

查看: 10865|回復: 7

[作品分享] 一隻無正式推出過既LEGO公仔 -- Alien Queen from Mars Mission

好啦~ 呢次既小作品~ 真係幾冷門吓:36:識得佢既朋友都可能會係幾資深既LEGO玩家:!

先講講作品背後既故仔.....自從小弟開始玩LEGO之後, 就開始不停收集唔同題材既人仔自己組系列.....而呢隻ALIEN QUEEN就係俾我列入咗[超級奸角系], 佢嚟自一個叫MARS MISSION既太空系列, 大約係2007年既作品, 故事大概係人類去火星採礦(水晶)但受到外星人抵抗.......由於對呢個系列本身興趣唔大, 所以無好深入咁做資料搜集~ 袛知道呢個系列既人類角色係著白色太空衣, 無名既角色,

SOURCE: LEGO WIKIA

但佢哋駕駛既機械就好有未來感, 好多都會變型, 外型都幾討好. 而外星人果邊呢? 袛見過一啲好簡陋既小飛艇, 外星人既卒仔全部都係綠色透明, 瘦弱既生物.....而佢地既公仔更加係簡陋到得一個股關節......由上同下半身組成.....手都無........:cool:

其中袛有外星人既司令有獨立可動既手腳, 高大威猛~~~

好啦, 今次既主角ALIEN QUEEN, 一直都無出過任何實體既公仔, 佢袛係喺GAME裡面出現過, 由於GAME裡面畫面好差....所以根本睇唔清楚佢係點樣既......{:1_237:}直至後來終於有一幅網上流傳既CG圖出現咗, 我至可以睇清楚, 佢係有可能實體化的:shiny:

網上仲有好詳細既描述, 話ALIEN QUEEN係上半身同外星人司令一樣, 下半身就係好似機械蜘蛛咁樣既........

於是我就整咗以下呢隻嘢.................

大家覺得似唔似呢?? 如果有師兄對呢隻ALIEN QUEEN有更多資料的話, 請賜教:77:

多謝收睇:64:
this is queen? {:1_204:}
回復 2# ygat2005

As far as the information I could find, it said yes~ this is the alien queen from Mars Mission, but if it is actually something else~ plz let me know~~~ thx~~
好似變左C級恐佈片
you misunderstood i misunderstand.

i mean the Queen in alien series...
回復 5# ygat2005

Never mind:43:~~~ BTW, I do hope someday Lego will give us an official Alien Queen from Aliens series~~~:handshake:
回復 4# darknight

這就是LEGO :he:
回復 1# Called_Wind

COOL 加 GOOD
一個頗詳細的分享文
THX 大大
期待大大的下個分享