Toysdaily 玩具日報

查看: 6127|回復: 15

[個人收藏] 三大戰隊玩具總集合----天裝戰隊' 特命戰隊' 獸電戰隊!!!

我家中的三大戰隊玩具總集合:當中包括:天裝戰隊' 特命戰隊' 獸電戰隊~~~大家見笑了!!!:35:

-----------天裝戰隊因為亞洲區禁播下沒有行貨來港,只有少量死款式的跳摟貨,卻沒有主要1'2'3號護星巨人,入手困難!!!天裝武器'變身器'入卡器更炒上天價~無奈中...................{:1_240:}
-----------特命戰隊最齊全,大box set & 散盒 & 武器變身器也齊全!!!獨欠[紅鏡超級變身器]!!! 因[攝影鎗]&[望遠鏡短刀]太醜不想買!!!:love:

---------- 獸電戰隊還在努力收集中!!!只欠4小龍 和 終極大合体長頸龍~獸電武器太吵耳頂唔順不買了~請大家給我鼓勵加油吧~謝謝了!!!{:1_220:}

*****(因我是個傳統玩具收集愛好者而非玩家,所以很少開盒來玩和攝影的!!!請大家見諒哦~~~~~:77:)

<<天裝戰隊>>

<<特命戰隊>>

<<獸電戰隊>>
我剛好相反..只入了大大口中最醜的boxset...dx特命相機加望遠鏡鏡:34:
特命猩猩,見到米青七,八草數咋..{:1_203:}
儲或收藏記得包膠,同埋加防撞..仲有"特命"咁平...點解唔買多set開盒玩...?淨儲唔玩其實都幾無引:$
我剛好相反..只入了大大口中最醜的boxset...dx特命相機加望遠鏡鏡
老文 發表於 24-9-2013 03:45 PM

老文兄~唔好講啦!!!各有所喜之嘛...................自己鐘意玩得開心咪o.k囉!!!

你買了那套[DX特命相機+望遠鏡]boxset 我都有見過~~大大盒價錢好抵玩!!!:71:
回復 5# G-man

用個相機(大機)做武器..我又覺得幾有型.所以先買.但係個望遠鏡確係騎呢小小,不過又想玩合體,但個合體後確係都幾肉酸...:34:
特命猩猩,見到米青七,八草數咋..
hompage 發表於 24-9-2013 10:09 PM

現在市面就是獨欠[特命紅豹],當日跳樓貨首次到港,好彩我立即以16隻青蟹買下~~~真係好抵買的價錢!!!

hompage兄:[特命藍獅]也快將斷貨了~要入手就要快些~切記啦!!!:58:
回復  G-man

用個相機(大機)做武器..我又覺得幾有型.所以先買.但係個望遠鏡確係騎呢小小,不過又想 ...
老文 發表於 25-9-2013 10:28 AM
哈哈哈哈~~~~~~~~~經老文兄力推放毒之下!!!自己心思思又想買埋那套[DX特命相機+望遠鏡]boxset!!!你真係好衰衰0架~~~:35:
回復 8# G-man

BOXSET而家好少見...但散放好多都好平...我見架單鏡反光機確係做得幾有趣架...:51:
回復 9# 老文

部單反相機可變鎗我一買&#21655;番屋企,個仔見到就&#25886;&#21655;去玩,一直玩到宜家都未還番比我!{:1_198:}

回復 10# battsir

有知音...實在太好...多買一部吧!香港播時一定無咁平:71:
部單反相機可變鎗我一買&#21655;番屋企,個仔見到就&#25886;&#21655;去玩,一直玩到宜家都未還番比我!
battsir 發表於 25-9-2013 12:01 PM
你楂住一條藤條站在他面前睇下!!!!咁......................佢就好自然會俾返架手鎗照相机你喇~試0下啦~~~好work 0架..........................嘻嘻嘻嘻嘻!!!!{:1_236:}
回復 12# G-man

師兄,你呢個方法都幾實用! :he:  :he:

但係我可能都係買番部比自己就算,反正宜家都係一魚有找!:43:
天裝亞洲區禁播? 邊度聽番黎? 只係唔播咋話~
天裝亞洲區禁播? 邊度聽番黎? 只係唔播咋話~
滕井八雲 發表於 26-9-2013 08:28 PM
己是上年10月証實了的事情!!!亞洲區飛了[天裝]只播[海賊]~~~原因係[天裝]的玩具賣點係玩[飛飛死人頭],但日本班小朋友唔受呢套引致玩具銷量直插水!!!所以Bandai立刻禁播[天裝戰隊']~~~~改為播收視率高玩具好賣的[海賊戰隊]囉............明白未???:73:

但美洲方面會照播美版[天裝戰隊]-------------[ power ranger mega force ]
http://www.youtube.com/watch?v=vCf4jcxR-0A