Toysdaily 玩具日報

查看: 5669|回復: 14

[玩具攝影] Robot 魂 GNT-0000 00 QAN[T] (加水貼) 加入櫃相

最近玩水貼上左引, 響街見到呢隻水貼又玩下, 以為好容易, 今次就出事.

今次就係玩呢張, 不過原來係佢玩我.

呢款教埋你咩位, 唔駛上網查.

素人, 咩野都無, 好dry!!

素盾, 同貼左水貼差太遠.

最大既問題來了, 因為hg 比robot魂大, 水貼出曬位.........唔arm 貼上!

中途想give up, 但後來想到先貼前, 再貼後, 再駁中間, 前後cut 3 斷, 又要剪arm size, 用左成粒幾鐘, 只係貼個6個浮遊炮, 想死.

完成, 各面一睇睇.

個盾當時靚到爆. (同下面比較一下)

近鏡.

擺下post.

呢個mode最靚.

穿越時空!!

Robot 魂  噴埋消光可能仲好睇
加入櫃相.
00 Gundam & EXIA Gundam

貼咗水貼後正好多~~~~~~~~~:71:
上咗水貼令隻野細緻好多,型仔好多!:71:
very nice work on the decal.  nice poses.  support.
想請問這些水貼可在邊到買到?.
貼左水紙真係寧舍不同:71:
想請問這些水貼可在邊到買到?.
yaki2901 發表於 15-9-2013 11:43 PM

網店/街店都有得賣,有原裝/非原裝,不過我自己就網店買,街店好少見1/144水貼,除非係d專業模型店,貨會比較齊全d同埋會時常補貨!
HG 真的是難找一D, MG 好多地方都有, 呢張我響FOOD LEE 買.

網店/街店都有得賣,有原裝/非原裝,不過我自己就網店買,街店好少見1/144水貼,除非係d專業模型店,貨會比較 ...
mana1985 發表於 16-9-2013 12:10 AM
正BOR!!! 咁岩我係大阪食左隻炒價00Q T_T
正BOR!!! 咁岩我係大阪食左隻炒價00Q T_T
阿噗高達 發表於 16-9-2013 01:27 PM

咁耐既好野就梗炒,你食咗日円幾錢炒價?仲有我去過你個Y_BLOG睇到你介紹R魂EXIA R2,頭一幅相個POSE擺得隻EXIA R2好型,雖然R魂玩具係素組簡潔咗d,但卻有一種簡約既美感!
講下講R魂隻OOQ都出咗好多款,呢個10月又黎一款,連ELS OOQ都有出過,R魂會唔會連OO GUNDAM都出隻戰損版,即係我頭像果隻!?
awesome collection!!!!!! Thanks for sharing~
成個靚晒:71:呢個真係心血結晶{:1_208:}