Toysdaily 玩具日報

查看: 4976|回復: 17

[分享討論] 有玩開Play Arts 的師兄可唔可以分享下

近日小弟入左隻街霸RYU,但係發覺玩左幾玩個膊頭關節已經有D鬆。
想問下有冇師兄有心得可以自己整番緊少少,好似聖衣神話咁我都可以加少少寶貼入去個JOINT位,但係呢隻我試過,但係D寶貼被推番晒出來。
謝謝分享。
膊頭個joint好易爛,我隻春麗就爛咗喇!

回復 2# 三木白花子

甩左定爛左?
我拆過來睇,佢有個方形JOINT插入去個胸位,然後出d就有個小圓柱形joint插番落個方形joint個部件度,請問師兄你係爛邊一part?
樓主有冇圖睇吓 :58:
PlayArts 好少見會鬆,我有6隻,隻隻都超緊,玩多兩玩斷左{:1_236:}小弟就係:sad:
而家要好小心D咁玩!
我有兩隻街霸, 一隻豪鬼, 一隻 ken, 豪鬼開過嚟玩, 又唔覺佢 d 關節易鬆, 不過我o個隻豪鬼對腳就好易甩, 好彩都好易可以"啪"返入去, 之後就收返埋, 唔敢點玩, 因為豪鬼o既經驗, 攪到我買左阿ken返嚟都未敢開盒, play arts 真係好靚, 不過 d quality 就真係.....:ice:

我剛剛上Y.TUBE睇過D外國玩具評測呢隻RYU,因為公司冇HEADPHONE SPEAKER未聽到佢講咩,但係見到佢有一小段係度郁佢隻左手膊頭FING下FING下,所以我暫時估計有可能其實係成批都係左手膊頭個JOINT做細左,詳情今晚番去開埋聲聽下先。

http://www.youtube.com/watch?v=GM_egscB7Dw

詳見4分39粆開始
回復 5# shukei

等我今晚番去研究下可唔可行先,因為事個JOINT位係一個一概只有2-3mm嘅窿,唔肯定支唔支到入去
回復 1# ctcctf

相對Ryu黎講,再強既豪鬼都係咁癈左武功.......{:1_225:}

我買嗰D冇出事, D關節仍然OK,
你嘅情況其實最好拆出黎油D透明油落去, 不過都幾麻煩.
Play Arts figure don't have good joint design. The join simply can't keep up the weight of the figure for long...
回復 12# DIG

師兄咁我想問你隻ryu 可唔可以雙手靠到好埋咁出到波動拳?
回復 12# DIG

DIG 大大 齊晒喎, 啲 "鋪屎" 仲擺得好正 :71:
回復  DIG

師兄咁我想問你隻ryu 可唔可以雙手靠到好埋咁出到波動拳?
ctcctf 發表於 11-9-2013 09:43 PM

可以呀,我隻RYU 手部關節鬆緊OK,
不過PLAYARTS 最唔好係成日腳軟,
企得耐成日跌.
回復  DIG

DIG 大大 齊晒喎, 啲 "鋪屎" 仲擺得好正
傾租 發表於 11-9-2013 10:38 PM

Tks 大大~~~~~