Toysdaily 玩具日報

查看: 3120|回復: 12

[分享討論] 有幾多人扭蛋係睇住個殼色黎扭?

然後返屋企先慢慢同佢地寬衣解殼?因而發現中招?

終於有時間post相,最後扭左十隻,得到三隻自護、RX-78五隻、一隻紅渣斧頭version、一隻綠渣槍version。

蛋殼方面,
高達 —  紅、藍、黃、綠殼.... 全中!{:1_206:}
自護 – 紅、綠殼
紅渣 – 黃殼
綠渣 – 綠殼....

以上顏色以供參考,估計同一個顏色既殼都可以齊一套…… 真係辛苦嗰啲分蛋既鋪頭。
見到要4 條扭一嘢即時X 都縮埋....
蛋殼色代表內裡物?
回復 4# simpsons

一般黎講係,因為大量人手一齊入貨之後再分配入袋,分顏色殼係最簡單同出錯率最低既方法。
E…其實都幾平均波,連邦自護大家都係五五波; 不過實力……兩隻自護都玩哂><仲要有成3隻^^
其實唔一定.....我記得細過扭蛋時真係冇得估...
好似近年先多左蛋殼色跟死某隻既情況...
This set of capsule is too expensive ! I just got the Gundam and 自護 from "CHing Bun" for $6x ! Already see the painting quality, ok but $40 for capsule is still too expensive !
呢SET係咩黎?
我記得N年前既HMS都係分色既:DD
依家BANDAI蛋已經未必係一隻色固定一隻款
係YUJI蛋先仍然係一隻色固定一隻款
回復 10# 炒價仙人

因為獨沽一未儲Gundam,所以其他款既我唔知,但係如果你話Next都仲係用顏色蛋殼黎分貨囉。

但係呢次HG-MS真係畀佢玩死 :70:
剛剛抽完,先抽一隻高達,再抽一隻綠渣指揮機,跟手抽多一隻高達,40蚊的相同旦有點貴,即時個人醒左,無再抽{:1_201:}
想死,我其中一隻高達竟然少了兩個膊頭位,變左鬼僕高達{:1_229:}