Toysdaily 玩具日報

查看: 7081|回復: 12

[詢問] Hot Toys Ironman MK 2 配螺絲問題

各位ching好,有事請教!話說前幾日想扭開Hot Toys Ironman MK 2 (黑人ver.)手臂後方取電池,扭就扭開咗,但螺絲隨即掉入地下黑洞!{:1_217:} 呢2日已經攞住僅存嘅另一粒去過鴨寮街螺絲檔,但老闆話間廠已經冇出... 有冇大大知去邊度搵?旺角鴉蘭街附近會唔會有?感謝!:love:
好冷清…唔通真係咁難配返?推推先~~
好冷清…唔通真係咁難配返?推推先~~
Lemonfai 發表於 9-9-2013 08:30 PM

我曾經配小龍導演椅粒"絲母",要去新填地街某五金鋪先有
師兄, 你試吓去廣東道近山東街, 路兩邊到各有一間五金舖, 一定有適用嘅! :71:
細心搵新填地街d五金鋪一定搵到,但買幾粒螺絲一定比人開天殺價 :69:
因為我都試過! :79:
我買開, 十蚊有交易.
不如試下返去Toy Hunter 問下, 很久很久之前佢地曾經比過粒我, 但這是很久很久之前既事.
日頭返工被插,深夜上嚟見到大大們嘅回覆,好warm~ haha {:1_238:} 問過啲老闆都話新填地果邊可能有,無奈已經閂晒舖...唯有星期六放假走一趟:no:
另外,當日已問過toy hunter門市,佢哋話過咗保養幫唔到我,亦冇送返廠嘅服務,不過態度良好,尤其係門口啲新人,希望keep到啦!
鴨尞街應該會有,不過要啲時間慢慢揾

多謝咁多位ching嘅提議,呢次可以話係︰「踏破鐵鞋盧覓雪,得來全不費功夫」!上個weekend喺新填地街出咗好多精...神同汗水後,原來成條街都冇咁細粒螺絲!仲要被啲老闆黑口黑面~~ {:1_222:} 諗住一心上淘寶搵,點知平時冇玩開嘅屋企人講起︰不如去眼鏡舖問下啦,即如暮鼓晨鐘驚醒 :o
今日lunch就去咗間曾經配過嘅舖頭碰下運氣,坦言告之「有需要」後,店員姐姐好nice咁攞咗成盒螺絲出嚟任我揀,仲幫手睇埋個位 :D 最後真係俾我試到有款fit 晒位,厚住面皮攞走幾粒,佢重要唔收我錢!何等義薄雲天:!不柱我之前幫襯佢成千蚊副鏡~~
廣東道近山東街個邊打對面有兩間專賣螺絲既,其中一間叫hk螺絲。呢d細螺絲普通五金鋪一定無。希望幫到後黎既師兄。。。
回復 11# Lemonfai

簡直係人間界極品∼