Toysdaily 玩具日報

查看: 3237|回復: 11

[分享討論] 成個信鵝冇一番抽?

唔知典解今日行過全部鋪頭冇一番抽,明碼實價賣:@以後少樣樂趣,兼且慳返唔少。。。
:he: 有乜關係, 反正本身啲 A B 賞都係抽起嚟賣啦, 特別邊賣邊有得抽嗰啲鋪 .
啲A, B, C獎抽晒都唔貼出黎,你還會去抽嗎?{:1_218:}
啲A, B, C獎抽晒都唔貼出黎,你還會去抽嗎?
鴨仔 發表於 5-9-2013 10:59 PM

雖然冇中過招,不過親眼睇到信和一樓咁做,大鋪都係咁仲邊敢抽
回復 4# kevin629

我只係好多年前係OK抽過兩次,中埋晒啲茶杯同一條布,之後都無抽過.....
Yes ! I am sure that almost all the shops in Sino Centre pick up the Prize A and B ! Or even the people draw it, they won't stick out ! Really Really Bad behaviour !
聽聞 抽一番賞有賭博成分 要有牌照先賣得
所以好多鋪都唔會再有得抽
之前曾經係精x抽過a賞的
上星期有一番抽,又比較”出名”個幾間都有公安同佢地傾計,再送左封政府文件過佢地,應該有部份行家做左D”誠實”行為有客報公安,攪串個party大家都唔洗做。

咁肯定有行家報串啦
如果係咁,以後啲ABCD賞只會更貴
抽獎都係賭博?唔係好明。
扭蛋機都係喎。
抽獎都係賭博?唔係好明。
扭蛋機都係喎。
toysng 發表於 7-9-2013 04:01 PM

扭旦應該同一番有所分別,因為理論上扭旦係每款價值一樣,只係款式唔同
所以扭旦抽既係款式
但一番明顯係抽值值唔同既貸品,七十元可能抽中一條手巾或者一隻大景品
所以即使大家都係抽,但性質有啲唔同~