Toysdaily 玩具日報

新手問魔神英雄傳,thx thx

hihi , 小弟玩開12” , 但見龍星丸後心動了,想開始入魔神series , 想請教各位ching , thx thx 1) 精粉,頑皮仔其實係邊度,完全無頭緒?訂貨係2間比較安全?2) hot toys 可以開盒check 貨,robot 魂可以嗎?if not , 單從透明膠外看有特別留意嗎?3) Deposit 通常多少? 訂货時既價已經fixed ? 4) 龍王丸及邪虎我見yxhxx 大約5魚,是正常價?5) 龍王丸(再販)& 戰神丸 仲有無得訂?where ? thx thx 
:no:anybody can help me ? please, thx

我可以幫到你#5 HJL(HobbyLxxkJapxx)有龍王同戰王,HY(Nippox-Yasan)有戰王.
盡答︰
1) 精粉、頑皮仔(你係咪真係知呢兩間既真名架?)---MK信和中心、灣仔東方188中心有齊,但頑皮仔就MK4樓既就大間,多貨一D,精口口口呢,就深水埗係總店囉。
訂貨係2間比較安全? 我唔敢答,因未試過,但呢兩間都比較有名聲的。

2) hot toys 可以開盒check 貨,robot 魂可以嗎?if not , 單從透明膠外看有特別留意嗎?
下?ROBOT魂好似無得咁做架喎……好似神話咁,店家俾你咁做,係佢好人咁解囉…將心比己,你會唔會買一件俾人開過盒既玩具? 就好似你咁講睇到有問題咪有囉,係睇唔到背面同其他件架喇,除左你買完之後即CHECK啦…

3) Deposit 通常多少? 訂货時既價已經fixed ?
供求呢樣野…店家定價既,雖然有「公價」,不過有時好似EX咁…願者上釣囉…

4) 龍王丸及邪虎我見yxhxx 大約5魚,是正常價?
AROUND 500呀?係比之前高左DD架喇,你接唔接受先?

5) 龍王丸(再販)& 戰神丸 仲有無得訂?where ? thx thx
唔清楚,要自己搵,同埋應該係戰「王」丸。
我覺得齋問店舖名唔怕開真名,同版規無衝突
精粉 = 精品,fb search figuretoy1997
頑仔 = 頑童玩具,去fb search有佢page
其他樓上都答得好詳盡,但你post錯區,應該好快會比人move去情報區~
唔該晒樓上兩位大大,掃一掃盲,我現在先知兩間大鋪的身份
精粉,頑皮仔其實係wan chai 188
頑皮訂的都是限定,如果通販唔建議精口同月份店,有可能無貨比,但有現貨賣,訂貨沽主就可信D
沽主又係?請指教,thx
依個系列貨源充足到爆 可以放心後追:he: