Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問 Mark VI Tony Stark 頭可否套在 Workshop 版本既 Body?

請問 Mark VI Tony Stark 頭可否套在 Workshop 版本既 Body?
小弟有原裝 mark 6 頭, 諗緊散入 Workshop Tony Body, 唔知各大大知唔知 Mark 6 頭可否用在 Workshop Body 呢?請問 Mark VI Tony Stark 頭可否套在 Workshop 版本既 Body?
請問 Mark VI Tony Stark 頭可否套在 Workshop 版本既 Body?
小弟有原裝 mark 6 頭, 諗緊散入 Workshop T ...
movie_arms 發表於 4-9-2013 02:25 PM

Mark VI Tony Stark 頭是指有頭盔果個?
Mark VI Tony Stark 頭是指有頭盔果個?
coltrane 發表於 4-9-2013 02:59 PM

冇頭盔果個, 即係 mark VI/ Mark VI Avengers version 果個頭~
冇頭盔果個, 即係 mark VI/ Mark VI Avengers version 果個頭~
movie_arms 發表於 4-9-2013 03:05 PM

果個即係同 mark iv 個頭相同, 係可以套在 Workshop 版本既 Body.

http://toysdaily.com/discuz/thread-213965-1-1.html
sorry for asking again.
The Workshop version head can put on the MKII body?
Or the MKII head can put on Workshop version body?
Thx.
果個即係同 mark iv 個頭相同, 係可以套在 Workshop 版本既 Body.
coltrane 發表於 4-9-2013 03:08 PM

多謝推薦我個post 吖師兄{:1_208:}

回樓主,如果係Mk4 頭,係可以套用落Workshop身度。但用Workshop身前要考慮下價格。e+呢個body都炒到近一牛,而其他師兄話過,Toys Legend出過有燈body,都係3魚左右,所以值吾值要思考下。
coltrane 發表於 4-9-2013 03:08 PM

小弟都有睇過呢條 Link, 不過唔肯定果位 Ching 有冇改裝過, 因為TD 好多自改高手~
多謝推薦我個post 吖師兄

回樓主,如果係Mk4 頭,係可以套用落Workshop身度。但用Work ...
venson8789 發表於 4-9-2013 05:59 PM

大大你好, 我想問 Mark IV 頭係頸連頭可換入去 Workshop body 定係淨換頭?
小弟因為怕煩, 唔想買 Body 買衫褲鞋襪自組,
所以考慮緊呢隻 Workshop 不連頭 Body 連衫褲鞋襪~
不過都睇下咩價先決定, 因為便服冇裝甲咁襟睇~
大大你好, 我想問 Mark IV 頭係頸連頭可換入去 Workshop body 定係淨換頭?
小弟因為怕煩, 唔想買 Body 買 ...
movie_arms 發表於 4-9-2013 11:00 PM

我唔係大大,我都算自組新人= =

Mark IV頭係凈得頭,無連頸。而Workshop Body係連頸的肌肉Body,而且因為個比例正,解決埋Mark IV頭一向被人話短頸的問題。

如果你凈想入Body+衫褲鞋襪的話,其實套衫你可以選擇民間版,個人感覺唔會相差好遠。但價格應該會平好多。