Toysdaily 玩具日報

電池出晒水,想於拍網上購買ironman產品的新人請注意

雖然有啲多事,不過真心唔想有師兄出事,特別係剛剛入坑玩hottoys ironman嘅

hottoys ironman 會出電池水,應該好多人都知,但最近上虎虎網睇野,成日見到好多賣家出售ironman時,都宣稱全新未開盒、電池未拆,照計舊產品,尤其ironman 6或之前啲產品,如果電池長放figure內,99%會出氧,所以見到有師兄競投呢啲產品,真係替佢地擔心,全新固然係貴,但出事風險又好大,所以而家多事提醒想後追舊model ironman 嘅師兄,一係買開封二手,如果要買全新未開盒,買前記得問清楚。
p.s. 小弟當日已經拆電池,figure display,電池就放盒,今日開盒睇,電池全出水或氧化,就算舊年先出嘅mk 2 version 都係咁情況,所以後追嘅師兄要小心啦
我d鋼鐵人都係近期至拆電,發現部份電池真係有開始氧化跡象,好彩趕得切
其實好難講,我隻MK4入左一年先拆電,冇事。但MK 2,又係一年,啲電池就出水出到HIGH HIGH
頭像被屏蔽
出左水
隻野會因為咁而壞的嗎
電池出水或氧化,好大機會整壞啲燈囉。
我係覺得有啲朋友咩都要玩全新,遇著ht呢啲發光玩具,隨時俾貴之餘,仲買件爛玩具。所以我啲朋友要後追,都提佢搵啲可以開盒開燈check,唔好信啲全新未開。
電池出水或氧化,好大機會整壞啲燈囉。
我係覺得有啲朋友咩都要玩全新,遇著ht呢啲發光 ...
coldstone 發表於 2013-9-4 05:33 PM

唔搵未開盒,   開左盒果d有時你又會話人地2手當新賣,真係咩都有得講:38:
那些所謂全新貨老實點講句即係無原厰保証嘅舊貨,未開封以炒價購入但中咗sad貨,賣家會有咩保証?炒價退回?換過隻全新比你?肯覆你都謝天謝地啦!佢哋喺近乎零風險,無須開發成本無售後服務,就得到可能比原厰更多嘅利潤,小弟就認為唔值;即使賣家紀錄良好,未開過佢會知嗎?
回復 7# 東方無敵

同意
玩開HT玩具的人...都知拆電是常識吧!!{:1_205:}