Toysdaily 玩具日報

查看: 12720|回復: 23

[玩具攝影] PTU 機動部隊 任達華 飾 警長何文展

一個晚上發生在香港尖沙咀的故事。反黑組警長肥沙(林雪)被黑社會小頭目-馬尾的手下襲擊,失去配槍。警察機動部隊(PTU)小隊由警長何文展(任達華)帶領巡-經時發現,展承諾暫時不報告,暗中替肥沙找失槍。同時馬尾被仇家大眼的手下殺掉。肥沙-奉命到場調查,暗叫不妙。馬尾的父親禿頭為黑社會大老,得知兒子是被殺掉,要肥沙約大-眼見面,讓他報仇;以此交換肥沙的配槍。肥沙承諾,致電大眼稱帶他到負責案件的重案組-交待。與此同時,負責案件的重案組發現肥沙行動不尋常,懷疑他涉及案件件,暗中跟蹤。-何文展的 PTU 小隊發現事情複雜,想阻止肥沙。在黎明前,各人在尖沙咀的街頭同時碰面,突然又出現一-夥準備到香港打劫的旗兵,一場槍戰一觸即發。
肥沙丟失配槍的那一天,在剛剛入夜的時份,駐守尖沙咀的一隊 PTU 坐著俗稱「豬籠車」的警車出勤,其間聽收音機知道較早前在北角的一件解款車劫案裡面,-一個頭部中了槍的警員在醫院經過搶救後傷重不治,車裡面的所有隊員為此議論紛紛,而他-們的工作就這樣在一片哀傷的氣氛之下開始了。車子停在了路口,PTU 各隊員就下車人然後分成了兩個小隊各自出發巡邏...

惡搞一下...

森哥:咩事咁邋遢呀?摔甩佢!
Kobe: I don't know what are you talking about

頂帽戴得太高喇,戴貼啲會好睇啲!小弟個自分魂:

得閒我又post下先~
正正正!thks for share!
遲下zcwo會出埋肥沙:78:
呢隻其實出得唔錯!好好玩!
其實又唔係造得好像華哥, 買版權做咩呢? 慳番筆, 米可以賣平d law.
其實又唔係造得好像華哥, 買版權做咩呢? 慳番筆, 米可以賣平d law.
回復 7# bigtomm

I think it's just my photo skill not good. I think it really look alike by looking at the real object (maybe I have a low standard with toy)..... I will take more pictures this weekend ....
回復 2# Cedric1991

師兄去邊搵人整到自己個樣頭雕?
回復  Cedric1991

師兄去邊搵人整到自己個樣頭雕?
天蠍座 發表於 2-9-2013 02:37 PM

上網搵個台灣師傅雕的
叫'異頭x'
回復 10# Cedric1991

幾錢
我都想整
回復  bigtomm

I think it's just my photo skill not good. I think it really look alike by looking ...
H.X. 發表於 2-9-2013 11:39 AM
不,我同意上面位師兄,無論相片及店鋪實物,都完全唔覺佢似華哥!絕不關師兄你的相問題!我反而唔明點解有人話似,,,,只可說大家心中有唔同角度的華哥
雖然我觉得唔係100%似任達華
但起碼都有七八成似。
我都唔明點解有D人話一D都唔似
有D人仲誇張到話講咗都認唔出,辨認能力有問題?
頭像被屏蔽
回復 14# 積克船長

你咁鐘意SDU, 有冇諗过加入呀?