Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Robot 魂 龍星丸

係呢馬兄, 我就係覺得怪怪的所以冇入到............居然會出鍍金..........正~
ray文 發表於 31-8-2013 10:24 AM

{:1_197:}一箱......
出金色都會入嘅,希望唔好太貴!:35:

霸氣膠 發表於 31-8-2013 04:24 PM [/quote]
我都覺得呢個色已經好靚
唔明點解好似好多人, 見人話伏又話伏~
我入完手原全唔覺有咁差囉~ 魔神英雄傳一向都係定價約$480~5XX
d價一早就知架啦~ 如果唔值呢個價, 出完都唔會有人買啦~
個人認為鍍金唔會靚過普通版, 你估依家買十二宮咩~ 卡通原色點睇都唔係鍍金, 又要怕氧化~
金色正, 更貼近原著, 動畫龍星丸設定係金色, 係活動時機身上有反光既位(用白色扮反光)
Thanks for sharing:71:
出金色都應該會買, 睇下幾錢先啦!!:35:

金色正, 更貼近原著, 動畫龍星丸設定係金色, 係活動時機身上有反光既位(用白色扮反光)
jackyO_O 發表於 3-9-2013 09:21 AM
講真呢隻人形係唔錯, 但隻龍就差過舊時模型版, 個機械人頭襟唔入去之餘, 變形又要拆手掌, 雖然因為咁個龍爪造型可能真係靚左少少, 但我寧願唔駛拆完全變形...

以現今技術(無理由仲要同廿幾年前比較)同呢個定價, 再考慮附件數量(反觀同價既龍王就多好多特效件), 如果唔係fans真係完全唔值, 但無奈我係...
金版唔諗啦,電鍍唔襟擺
依隻其實都出得好好,造型可動上色一流
不過輕飄飄,冇配件,特效又冇賣得比之前兩隻仲貴,真係唔多值
其實呢隻野, 只要BANDAI 做多一個仲縮PARTS俾條龍脛, 變龍時拉出來, 個頭即時長左, 靚左.

不過佢地以錢為先, 唔會想咁多野.:44:
我都覺值三魚左右,雖然愛,但無入,而且全膠宴要半牛真係過唔到自己,如果有合金,好似SR都仲有得傾
我都覺值三魚左右,雖然愛,但無入,而且全膠宴要半牛真係過唔到自己,如果有合金,好似SR都仲有得傾
哈哈, 鐘意既根本唔駛理由
到可以唔駛剝拳頭變, 全合金,
實有人話點解唔係聲控/自動變型, 點解唔係真金造, 飛雲收唔到入額頭, 還番入面條龍俾我

玩過後只係覺得
頭既活動範圍唔夠啫
龍頭人型時候唔會跌落黎, 算係咁
咩冇effectpart , 唔可以完全變形果D我覺得仲可以接受

不過呢隻野兩個大問題
第一, 個頭變形果陣唔可以完全收納, 真係不那Q知所謂, 咁簡單既設計都做唔到
第二, 個龍頭咩料又係唔可以完全收納, 同個身係有一段空位, 我唔明連模型都做到, 有咩理由賣成5魚既呢隻做唔到
回復 25# 馬仔

D伸縮PARTS去晒SR真三一度....
哈哈哈

我未到手唔敢亂講.