Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Metal Build 00 Raiser = SAD位整理 =

昨晚在現時點以1750(日版)入手,因太多人,所以都只看了頭、雙劍及齊件便速離,至於接合位那部件真的要和老闆相熟才可,因要拿飛機出來變形才知呢:o
這邊有這類POST真好, 方便大家玩家~ :handshake:

如在12吋那邊開呢類POST, 好快會變成圍插 + 罵戰~ :68:
听日先到 好惊 好紧张{:1_198:}
我呢隻就好完美
係GN SWORD II有1把個接合位鬆
差不多成二差嘢笨大俾d咁的qc出來{:1_232:}
我無sad 到,但肯定有人sad左,因為我有兩本說明書......
今日喺蒸粉拎左, 好彩無乜sad
關節夠實
但有d d 水口位喺腳後面

講開股關節鬆,隻腳搖搖下,我上隻 EXIA隻左腳就係呢個情況:70:,
今次 sad又係股關節鬆:oh:,情況係大字形分開雙腳,打側之後右腳會自己跌返落黎:59:
其他重有D濕濕星星o既清得到同清唔到污漬等:unhappy:
bandai 同 hottoys 一樣
生產線負荷不了
大貨QC崩潰.淪陷
岩岩拎左,好彩qc唔錯,關節實,只係有小小水口同gn3有小小污穢
我o個隻面相當眼位, 白色角有水口..但好似無聽到師兄有咁既情況
mb係幾正, 特別係果d唔想砌模型又懶上色~
mb係幾正, 特別係果d唔想砌模型又懶上色~
denniskwong 發表於 30-8-2013 12:05 PM

懶想砌, 懶上色, 懶畫線 , 懶貼水貼 :love:   

不過合金部份就好難自製了:shy:
岩岩拿佐 脚冇松 天线冇歪 marking冇花 零件冇少。。。不过打开嘅时候OO嘅膝盖装甲吾装系机体上。。我以为我缺件 原来只不过系跌佐出来 从此可见 今次OOR出货真系非常匆忙 七剑时候还有独立袋套住本体 今次只系垫佐块胶纸就放落去 。。。 水口 涂装毛躁 还是有存在 感觉QC方面比七剑差佐
我中左以下內容:
QC問題:
  •     關節鬆  ( "腳大比位有虛位,隻腳搖搖下" ) 有D鬆, 無搖搖下咁大件事.
  • ...
    馬仔 發表於 29-8-2013 02:21 PM

• 我同大大嘅sad位差唔多,不過光劍冇問題。
    光劍要跟番個凸字形插入先入到。
    第一次買MB,大致上都算滿意。
    祝大家玩得開心!