Toysdaily 玩具日報

查看: 6671|回復: 19

[詢問] 人在東京,想買medicom 12” ,有乜好介紹? ( Updated 最終戰利品揭盅 )

師兄!今日終於去左中野 boardway , 我本人主攻12"figure .
但 12“ Figure 黎講,中野呢個mall 就真係冇乜料到,個 mall 有好多吉舖,比我想像靜。
想買figure 東京仲有乜好介紹呀?

話說幾日前一心聽各師兄講去中野尋寶,點知完全敗興而回~
聽日機走,今日心血來潮,決定去中野走多轉~
唔知係咪上天安排,終於比我搵到佢喇!無限之住人 -万次 !!!

亮點係呢度...三隻加埋都唔洗1K~

另外見仲有兩隻 figure 加埋都仲平過隻 Figma ! 順便掃埋佢地~

在此點名多謝師兄 - 麟,RCman_2009,willywonka, Batlron ,如果冇咁多位既資訊,我既旅程會失色不少!
最後,如果唔係 麟兄既圖文並茂,我冇可能搵到呢隻真正蔗渣價錢既燒鵝脾!
多謝哂~
呢個場比D香港人掃哂D貨,乜Q到冇。。。。。。。
你可到YAHOO Japan search 一 下 “mandarake”
12" and SHF can be found in boardway mandrake 2/F

You can also try in madrake AKIBA
12" and SHF can be found in boardway mandrake 2/F

You can also try in madrake AKIBA
咁即係來來去去都係得mandrake 一間有玩具賣?:what:
我以為會好似香港個玩具市場咁百花齊放∼:42:
我只能講 ~ 羨慕:56:

一般鋪頭你去買12"貴過香港買好多,
Manda 呢種二手鋪好彩你會買到"開封濟"可能會平過香港少少。
上年11月去中野Manda 買到個"開封濟"呀香12000yen, 8算叫做唔洗HK$1000
剛過的八月頭去到已經無野買到,其實中野,秋業原都比港人行到難曬,
都無咩野好野.........現在去都係當看看運氣,找到當好彩.....
唔好似為Medicom係日本牌子就一定係平過HK,
係日本玩具鋪如秋業原,yellow sub.果類一般都要14000-18000yen
其實係HK買新Medicom已經算平。
Good luck師兄
一般鋪頭你去買12"貴過香港買好多,
Manda 呢種二手鋪好彩你會買到"開封濟"可能會平過香港少少。
上年11月 ...
RCman_2009 發表於 29-8-2013 02:15 PM

師兄都真係講中哂我呢幾日既感覺,差D搞到我以為日本仔完全唔玩12”{:1_201:}
市面流通可買既真係小之又小...最多就係 5”- 8”既景品同扭蛋,one piece 係風靡全日本的!:47:
我呢幾日成日諗,會唔會係因為東京住既地方可能仲細過香港,所以佢地根本冇乜地方玩12”咁大件頭既figure...?:58:
但又唔係丫!佢地都好X多個 D 大大盒既成品擺設賣喎...唉諗唔明呀~:42:
小弟這幾日也在東京,想找隻12“真希波真係難過買奶粉.....反而在大阪時係日本橋那幾更玩具店還好些.....
師兄都真係講中哂我呢幾日既感覺,差D搞到我以為日本仔完全唔玩12”
市面流通可買既真係小之 ...
frankylick 發表於 31-8-2013 06:20 AM

係秋葉原都好多12" 傢
你有無行Yellow Sub 果坐下?無電梯只有樓梯上落四五樓果坐呢!
二,三樓都有好多12"傢,連HT 12"都有.....不過價錢就係日本人收入水平的價錢{:1_220:}說真的,現在去大阪電器街(玩具街)可能找想買的玩具機會大過東京很多。
2011年311東北大地震,我同年4月去大阪,係玩具街買到超人"梅比C"及拉打W"黃�籃色",新品特價7000yen 一個。東京已經好難找到平野買了。
我上次去金澤香林坊,就多平野啦。
回復 11# RCman_2009

是的, 今年四月我去大阪電器街好多好野, 我在電電城搵到隻 1:4 EB JOKER, 都係賣 HKD 2,200, 日本沒有炒起這款, 只是運回來比較麻煩姐.
Thx every one~:64:
恭喜晒CHING...真係超抵玩.....:71: