Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問MG咁多版本的獨角高達,各有咩分別?

如題,想砌隻獨角,請問各位巴打,ka版和hd版有咩分別?
個人唔中意全武裝版,好似去買餸咁。。。HD版似乎系最平,ka版好少見到了,好似還有豪華版,真系夠晒一機(鷄)多味{:1_240:}

唔建議你買ka版,因為可動性比較低,ova版反而可動性高d,因為改咗ka版部份既件,我自己有ova版
不過激光劍係藍色
大龍有寫分別  dalong.net/review/mg/m130/m130_p.htm
HD版有個獸籠,獨角獸高達是ova版
除非你好有爱,我覺得諗砌其他都吾好諗砌unicorn,變身後部野散修修,擺個post要攪好0耐
除非你好有爱,我覺得諗砌其他都吾好諗砌unicorn,變身後部野散修修,擺個post要攪好0耐
b855506 發表於 20-8-2013 06:15 PM

又未至於既,係爆甲有d煩姐
多謝ching意見,去大龍研究下先!
只看了3集其實愛唔深,準備等佢出晒再由頭看一次。鬆垮垮玩起黎又真系几冇癮。
ova版系咪即系冇帶格納庫的HD配色版?
多謝ching意見,去大龍研究下先!
只看了3集其實愛唔深,準備等佢出晒再由頭看一次。鬆垮垮玩起黎又真系几 ...
猛好打 發表於 20-8-2013 08:22 PM

ova版d色同ka唔一樣,但係唔係hd配色我都唔清楚,你可以係大龍see see