Toysdaily 玩具日報

查看: 13194|回復: 8

[個人收藏] Lego MOC 八兄弟

Finished built the Cafe Corner,  

在等Missed parts from Lego.  一於入伙先, 睇住等

10182+ 10185+10190+10197+10211+10218+10224+10232

and a bunch of supporting cast

放毒注意!:handshake:

又一條富貴街..... 無錢, 無位, 無時間:49:

你毒我唔到:56:
nice street :77:
expensive street:70:
Good Sharing:handshake:
樓主有想到如何防塵嗎?:50:
我條街已經完全被塵所淹蓋……:die:
:71::71::71:....................
occasionally,  blow by canned air!

樓主有想到如何防塵嗎?
我條街已經完全被塵所淹蓋……
Ar.J 發表於 14-8-2013 10:36 AM
:34:玩LEGO 最好的地方是除時都可以分開, 再組合過
如果普通清潔, 用風吹下就可以, 用水洗都可以(清水及加幾滴洗潔精浸半個鐘),
不過起積就真係要用牙刷, 絲印, 貼紙及一些布件就用人手清理:26:

存放緊係有個櫃放係入面供奉就最好, 不過些到有幾位師兄Show 出來都好掂一字排開好有氣勢
在人仔倉看到有一個師兄(ken000086)訂造的玻璃櫃就引死人, 當然入面d收藏都唔野小

請注意各位如果去找 ken 兄的圖時, 不要被毒親, 因為睇完之後, 好易中毒
SimonC 兄你就例外, ken 兄的收藏不是你杯茶
回復 1# Vaio

好可愛的COSSOVER
多謝大大分享