Toysdaily 玩具日報

查看: 6891|回復: 13

有冇咩原因 hottoys 大部份人偶眼睛都好似.....

用自己隻眼好近咁上下左右中間望住佢地, 呢 figure 都好似不能直望返你, 佢地雙眼好似冇 "神" 咁, 唔知 focus 邊樹 ~
始終係大貨,無神少不免!
眼睛啲細緻位已比早期好得多㗎喇!
佢有"神"你就驚啦:50:
佢有"神"你就驚啦
x2 just a toy ah ching
只不過唔明點解, 無論自己係邊個方向望, 都冇一點覺得佢可以望住你.
只不過唔明點解, 無論自己係邊個方向望, 都冇一點覺得佢可以望住你.
eb1815 發表於 11-8-2013 11:33 PM

原因係燈光問題,人一般感受光的線係太陽,你想隻公仔好似望住你咁,你要在公仔前上方用射燈45度左右射過去就會似望住你了。
eb1815 發表於 11-8-2013 11:33 PM

原因係燈光問題,人一般感受光的線係太陽,你想隻公仔好似望住你咁,你要在公仔前上方用射燈45度左右射過去就會似望住你了。
:love:但係DD既囡囡眼神係好似同你有D四目交投既感覺~~~~~!
感覺目光散漫最易擺, 因大部份人都係就咁企定定伙擺係度...
但就好似上面大大話齋, 下下咁有神望住你, 真係驚架:no:
所以可動眼可以講解決唔少問題~
"目光散漫" .....呢個形容詞完全講出我對 hottoys 人偶眼睛既感覺.
其實呢, 人眼睇近野會近D, 但一般FIGURE都係以"睇無限遠"黎上色, 咁你咁近佢梗係唔覺望緊你啦.

EB MJ都係咁
所以我一定買d有面具既角色~~ p仔~~
感覺目光散漫最易擺, 因大部份人都係就咁企定定伙擺係度...
但就好似上面大大話齋, 下下咁有神望住你, 真係 ...
廿一月 發表於 12-8-2013 12:42 PM

的確幾鐘意可動眼依種設計,令隻Figure好玩好多!可惜只限EX。。。

我覺得幾真
靚靚^_^