Toysdaily 玩具日報

樓主: jasonmak007

[分享討論] 老外和港台的開箱圖分別

TD其實都有唔少自認傷眼圖
開心就得架啦, 識影唔識影都可以影

我個人只係在意學擺pose, 影相完全唔識~~
如果要咁比, 人地向youtube夠有大把開箱片, 短既幾分鐘, 長既半個鐘都有, 又講下歷史, 比較下之前既version (如果隻野之前出過既話) 整哂effect, 都好有心機ga.
我都係玩玩具但冇玩相機........

玩玩具要"用心"都幾攪笑....
neo.L 發表於 2013-8-11 01:44

"比心機玩玩具" !?
呢句話肯定傷透天下父母心.
:38:          :45:   阿Q式的勝利          {:1_208:}               {:1_203:}
樓主你咁講以後冇人咁post"傷眼圖"㗎喇
玩玩具姐,志在分享,唔洗咁多包袱嘅
咁有時想分享下,又唔想set咁多嘢,又乜問題?
其實外國pose又好,來地pose又好,玩得開心就夠啦,何需比較!!!
尊重人地有勇氣放圖..唔係一定要靚先可以放圖的:44:
食神話齋: "玩玩具,一字記之曰:心"  然後…已經唔知講乜嘢好…… 誰令我能情深…oh sorry!
我無相機 得手機 咁我係唔係好唔用心?
自己開心咪得囉..................用咩機影有乜所謂
我反而欣賞那些沒Ps沒加味精的圖
表達最真最自然{:1_197:}
一竹篙打一船人:67:
大6仔唔好扮香港人喇
berndy1111 發表於 11-8-2013 01:50 AM

咁講野只會被人話你井底蛙! 大6仔都有好多勁人, 眼角要廣闊D!

嗨,我是马来西亚华人,可能也算是师兄说的老外,我的国家很多人都用单反,只是比较少人研究如何拍摄玩偶,我算是初学者,所以来献丑一下。有点伤眼,对不起

我放照片上来不是说我很厉害,只想说每个玩家或者收藏家都是让自己高兴,不是拿来取悦别人的。
也想说老外也有想要拍好人偶的人。
如有得罪之处先说对不起。
谢谢