Toysdaily 玩具日報

查看: 9984|回復: 14

[其他] 退出N-scale嘅世界, 悲哀

由於搬屋嘅關係(大屋搬細屋), 所以要忍痛退出小弟嘅n-scale世界:sad::sad:, 依家成幾十架車仔都唔知點算..............
一係送晒比老友,一係賣晒出去...母難度:36:
maybe you could sell them through yahxx~
回復 1# 半田健人_555

同我一樣,本人都係搬屋嘅關係半年前退出N-scale嘅世界了...
重點係香港好多時貨品既款式太少, 根本未必買到想要既款式, 又或者訂完仲要等
仲有就係香港玩火車模型多數只可以儲車爲主,想週不時開吓佢真係唔易,除非你可以有五百呎嘅房用嚟做指定玩樂室,如果唔係啲路軌砌吓又拆吓,都真係幾frustrated! {:1_206:}
一係送晒比老友,一係賣晒出去...母難度
ekim11 發表於 14-8-2013 09:49 AM

想擺拍賣網, 但要影相, 又要分幾個拍賣, 諗起就頭痛{:1_206:}{:1_206:}:die::die:
回復  半田健人_555

同我一樣,本人都係搬屋嘅關係半年前退出N-scale嘅世界了...
重點係香 ...
icecream2013 發表於 18-8-2013 12:23 PM

先前用咗一張四人飯枱咁大嚟擺情景, 依家冇位囉~~

回復 6# 半田健人_555
一張四人飯枱咁大嚟擺情景咁大呀{:1_197:}
我先前用咗一張電腦枱擺情景{:1_208:}
對香港既住宅面積黎講玩情景的確係好難處理......
回復 8# 太歲

所以好多玩開的人係迫不得已下退出唔玩
香港少左人玩都係依過原因

回復 4# icecream2013

有師兄安在天花板就very good!!吾洗收!!!
回復 10# 冬暖夏涼小恐龍

都係一過好辦法既{:1_197:}
不過香港有幾多人係有天花呀!!
回復  半田健人_555
一張四人飯枱咁大嚟擺情景咁大呀
我先前用咗一張電腦&# ...
icecream2013 發表於 18-8-2013 04:28 PM

用了一呎x二呎面積,玻璃柜內,玩咗二至三隔...我只是淺嚐1/150,未算深入這坑...:58:
用了一呎x二呎面積,玻璃柜內,玩咗二至三隔...我只是淺嚐1/150,未算深入這坑...
ekim11 發表於 18-8-2013 06:20 PM

ekim11 發表於 18-8-2013 06:21 PM

回復 12# ekim11

你依set野...我都曾經玩過