Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: hahaha777

[玩具攝影] [S.H.F] 五星戰隊 --- 龍連者 天火星 亮 (新增: P.2 S.H.F 牙連者 吼新星 剛)

入左手,童年回憶大哂!{:1_196:}
一圖流:
今次膊頭同侍戰隊相似, 但紅色部份就大咗好多,
令到雙手舉高後, 外型有d怪...

另外, 胸肌亦似 ...
hahaha777 發表於 9-8-2013 03:33 PM

多謝解答
咁遲D就可以買啦
我都未入... 可能要等埋架旋風號同埋隻 1:3000 巨菜一齊攞 :o
會入,但等佢跌下先
會入,但等佢跌下先
AR樂 發表於 10-8-2013 01:34 AM

其實到目前為止, 好似係得恐龍紅係可以及時清貨,
其他紅戰士即使大劈價都仲要蟹一排...

所以呢隻應該都唔例外...
支持hahaha兄戰隊post!! :35: 好期待其餘4大五星!
回復 21# Jono@行星試相館
多謝Jono師兄支持!

我一路都有追開你d post, 同有like你個fb page㗎!

你嘅外拍相真係堅正! 而且文字描述得好貼題, 希望你可以多d指教下啦~
龍連者比我既感覺係唔似舊世代既戰隊
外型都很有平成既風味

RE: [S.H.F] 五星戰隊 --- 龍連者 天火星 亮 (新增: P.2 S.H.F 牙連者 吼新星 剛)

牙連者 吼新星 剛
10歲,顏色為白色,大連者新加入的戰士,是年紀最小的成員;剛心地善良,卻有點好色(剛見面時還不時對玲上下其手),很愛調皮搗蛋,連大連者都拿他沒辦法。他順從白虎真劍的指示,從神社的石堆中拔起白虎真劍,成為牙連者。他的右手臂上還有當時他母親刻的白虎刺青,讓剛留下一輩子的傷痛回憶,但是就算痛也要勇敢挺身而出,為消滅豪魔、守護人類而展開漫長的戰鬥。(轉自wiki)

白虎真劍
老道士•虞翻從中國帶來的劍,同時也是白虎戰士牙連者的象徵。具有自我意識,說話時操著江戶腔,個性急躁。剛的搭檔,也是軍師。要求剛即使在其他大連者面前也要保守著牙連者的秘密。通稱白虎。(轉自wiki)

外盒:

內容物:

人物主體:

武器:
白虎真劍

基本動作:

其他pose:

出場唱名: 牙連者 吼新星 剛!

總結:
Parts少得可憐, 連埋主體得6件…
值得一讚係白色部份改為珍珠白.

:64:
想唔買,但唔知自己幾個月後冇貨會唔會後悔冇買...大家比D意見我啦!!!!!!!!!hahaha777大哥!你買左建唔建議我買?:64:
支持!! :71: 我都等緊收貨.
最怕好似RIDER咁出2.0同變為褂限定........
白虎既手真係少得可憐
回復 jiantanguang
趁依家有貨緊係依家買啦, 過一排貨少價高個陣先追就遲啦,

如果有愛, 就唔好俾自己有遺憾:75:

回復 Jono@行星試相館
Jono師兄, 我都等緊你出靚相呀{:1_221:}

回復 garykuga
戰隊出2.0就好呀, 不過我睇機會應該唔大啦, 始終冇拉打咁受歡迎...
戰隊條line好似死死地咁... :42:

回復 AR樂
自己見到都冇野好講...