Toysdaily 玩具日報

電池質量問題

以上為 hottoys ironman mk7附送的電池
大約係5月尾到手
就咁放左係到2個月, 已經爆開晒
( 係因為hottoys 附送嘅電池特別差? )

如果我唔想每次玩果陣先入電
想長期放粒電係ironman 到
買D好D嘅電池, 有冇可能避開爆炸嘅問題 ?  
{:1_215:}
頭像被屏蔽
I use Sony since last year.  All the condition is good up today.  You can try  {:3_137:}
回復 3# ltkeric

All was kept in body???
回復  ltkeric

All was kept in body???
irontuba 發表於 8-8-2013 01:28 PM

Yes.  No problem for past 12 months {:2_295:}
回復 5# ltkeric

你係邊到買 ? 普通鐘錶鋪有 ?

其實佢一開始用好少少嘅電池咪好囉....
成本唔會差太遠掛....
回復 6# 惡魔貓仔

我在電子零件舖買,你可以去鴨記電子零件舖(相對較平)或其他相機舖(相對較貴)買 ,至於價錢已忘記,因為我買了一盒。{:1_237:}
我果D電都爆O左.....好彩聽呢度D師兄提醒......我仲要攞O左MARK VII後, 三個星期度拆電, 之後唔夠一個禮拜就自爆.......好恐怖!!!