Toysdaily 玩具日報

查看: 5183|回復: 11

[改造交流] 終於收車, 但系個掣勁吾方面

終於收車, 但系個掣系車尾箱,每次要開蓋才可著燈勁吾方面, 舊電耐左仲分分鐘瀨野

1. 於是決定轉濕電, 材料系火牛插電線一條(見圖), 4.5V 1A火牛一隻, 電線銅片兩塊

跟著就系安裝, 找來廢筆筒/螺絲殼扮3A/2A電(見圖), 小心正負位置, 錯了是不能通電的, 我的第一張圖是+一相反了, 後來調轉反

最後系開吼, 越隱密越好, (見圖)

最後測試成功!

如果CHING 覺得仲未夠方面, 可以買個搖扛控開關插蘇, 效果就理想

電學已經還比亞SIR好耐, 以上如果有錯請願諒, 暫時我兩部車操作正常, 希望幫到C兄忙{:1_208:}
師兄, 請問後面呢度點解有電線既?
多謝師兄分享!
但有個問題,點解唔直接焊住個+-極呢?
同埋,如果圖一嗰個位收响電池蓋度,咁就超正啦!
條線系車底出, 你可能睇錯了, 死氣候系前面角度問題
回復 3# qiy

因為吾想破壞原來塊銅片, 隋時可用回電池
回復 5# mayee

有point 有point!!!
如果係電制位附近display用濕電真係方便好多,support!
師兄,如果用鱷魚夾會唔會仲方便?
其實用鱷魚夾應該得, 只不過我無試過,驚'+'果邊夾吾實
正呀師兄,可否出個詳細教學呢?
師兄, 請問後面呢度點解有電線既?
audiokids 發表於 6-8-2013 01:04 PM

呢部係咪89 mobile.
回復 11# DanDan
89 & Tumbler 兩部