Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [多圖] 每個人, 屋內都有一座 Hall of Armor ...

大家好, 我係痛利屎突黑, 相信開得呢個post睇既你唔會唔識我, 而我最出名既收藏一定係我身後既Hall of Armor, 每一件收藏都係我智慧同努力既結晶

每次望住佢都令我想起好多有血有淚既往事

想當年因為一次武器測試被人捉左去山洞, 識左Yansen, 係佢救番我, 仲幫我完成Mark I armor, 令我可以逃生並搵番我人生既方向

自逃出後, 我發現左Iron Man既可能性, 研發左Mark II, 但我急功近利既性格令我睇漏左高空飛行結霜既問題

經改良後, 我完成左Mark III, 當我希望改正我以前所犯既錯時, 我既拍檔Obadiah Stane竟然為錢財而阻止我, 結果我係無其他選擇下了結左佢既Iron Monger, Mark III身上既傷痕就係由佢造成

Mark III無法再出擊, 所以我研發左Mark IV, 最難忘當然係係Donut上食Donut啦, 但每當望住Mark IV我都想起Rhodes因為軍令而強搶Mark II, 仲同佢打起黎, 老友, 對唔住

人一世物一世, 上次係摩納哥就決定試下賽車, 點知殺出個鞭佬, 不過被我既手提裝甲Mark V輕易打低

Arc Reactor令我Palladium中毒, 老豆既影片令我有所啟發, 用新原素消除中毒既副作用, 用新Arc Reactor推動既Mark VI就此誕生

New York事件, 個日令人類意識都大空既威脅, 我同Mark VII出生入死, 為既都係保護地球, 我從來無想過我能夠勝任, 但個日既驚恐我呢世都唔會忘記

以上7套都係普通野, New York事件後, 我無法正常生活, 日以繼夜係屋企研究裝甲

而我既代表作, 就係佢

Fing手fing腳d甲就識上身

接合過程有時都幾痛, 由其係JJ塊甲, 大佬鐵黎架你試下啦

有左Extremis virus之後我就可以隨時suit up, 拯救世界

KACHINGGGGGGG !!! 就係呢下令爆地一詞加入左Cambridge Dictionary (好似係)

Tony: 哈哈, 你肯定覺得我好勁好型, 係, 我有錢, 我有車, 我有樓, 我有甲, 很想要吧, 咁又點? 喂你呀, 過一過黎
女聲: 又點呀, 我清潔緊你架Audi R8 Advert呀

Tony: 望望果邊, 笑一笑
Pepper: 妖你又有咩搞作呀
Tony: 叫你就做啦女人

Tony: Hall of Armor, 人人想要, 可能你屋企已經有幾座, 但當你無助同失去方向時, d armor理鬼到你 (Jarvis無心hurt你)
Pepper: 你又9up咩野呀
Tony: 你身邊最唔起眼既, 可能先係最重要, Pepper, [普通話] 你是最好的你知道嗎 [/普通話]
齊人, 仲有PEPPER, GOOD!!
變哂四方果姐厘........
係唔係minimates?
加埋用左幾錢呀c hing
師兄 呢一set 係咪comic con限定 定係sdcc限定?
回復 4# cmf12

係今年sdcc exclusive {:1_208:}
回復 3# getter1234

已pm你 {:1_204:}
回復 2# gumng

四方果姐厘... 好耐無食過, 好似比其他姐厘偏軟 :36:
果然玩玩具最緊要是愛...比個 LIKE 先 :71:
感覺上呢種公仔就好似”甘小文”D漫畫。{:3_134:}都幾有趣{:3_131:}
回復 8# 36韜

回復 9# 18000

多謝支持 :64: