Toysdaily 玩具日報

查看: 10317|回復: 19

[分享討論] Hottoys原裝figure stand的缺點

將Hottoys 原裝 叉腳 figure stand用在ironman 或batman身上,會㱘到pat pat及下身在個凹位,如果位置本身是消光,會壓到有一達令左,我war machine及batman都奶左野,mark 2-7就有凹痕。

其實有無好D嘅替代品?
我都覺得HT個stand太落後,而家好多副廠/二線嘅Figure廠
出嘅stand都好過HT,顧及到一啲動作嘅支持位
希望HT真係會認真考慮改善Stand嘅設計
回復 1# twinsenckw

而家差唔多所有stand(正副廠)都係主要得兩個放法去支持
figure
一係夾腰一係叉腳
回復 4# heewing
唔用怕會變骨牌:49:
回復 1# twinsenckw

我會把曲仙位開一點,
頂住大肶內側
其實MK 4-6嗰個可著燈夾腰好似唔錯,但太大個浪費空間
回復 7# twinsenckw

夾腰都有一定風險
就係如果腰係軟膠,就會夾到有個印出來
我隻鐵甲威龍之前就係用佢個夾腰
有一日拎出唻玩,條腰就有條夾腰嘅印喺度
之後即刻轉用叉腳
回復  twinsenckw

夾腰都有一定風險
就係如果腰係軟膠,就會夾到有個印出來
我隻鐵甲威龍之前就 ...
CMING 發表於 3-8-2013 10:42 PM

新的  Ironman腰是硬的,夾位有海綿應該唔會有事,返而底褲軟膠會比叉腳座壓花。

Hottoys散賣的夾腰stand只適合細腰的囡囡figure,又不能用在ironman或batman身上
新的  Ironman腰是硬的,夾位有海綿應該唔會有事,返而底褲軟膠會比叉腳座壓花。

Hottoys散賣的 ...
twinsenckw 發表於 3-8-2013 10:54 PM

我都諗緊,夾在ironman的腰,海綿會否夾都掉色?????
輕輕"逗"住下應該影響細d...
頭像被屏蔽
用磁石又等唔等呢:36:
我冇用好耐啦,自從batman之後!!!!!!!!!!
吾用... 落blu-Tack 在腳板底, 不過膝蓋要正常,絕不能大鬆,如果吾係會向後瞓低:55:
唔用stand腳部關節好易打柴。

但市面上真係搵唔到比較好嘅替代品,我打算入十多個應付未來ironman大軍