Toysdaily 玩具日報

查看: 13448|回復: 42

[玩具攝影] CBC G05 - Grand Pope Ares 教皇登場!!!

2013年7月Kidslogic CBC G05 - Grand Pope Ares 教皇, 終於都在一再延期的情況下推出喇.............:$ 呢隻教皇屬CBC黃金系列的第5彈, 今次包裝都比一般的體積為大, 而且十分重手..........可能因為由第2位設計師設計, 所以教皇體形亦較為龐大, 底座亦十分墜手呀, 如果唔係就很難承托呢.........:78: 而今次教皇最特別的就是改由眼部發光, 不再是底座發光了.....:shiny: 整體QC都算唔錯, 設計上亦更見氣勢及霸氣呢...........正!! 不知道下一隻會不會都是雙子座呢.........期待呀~:handshake:

今次特別用上了紙皮外盒包裝~

BOXART保持住CBC設計風格~

今次特別用上了份量十足的底座~

頭部備有電池開關裝置~

電池蓋用上了磁力設計, 很貼心呢~:71:

安裝上台座的英姿~

整體細節及QC唔錯~

開啟了眼部燈光~

關燈下會比較明顯~:43:

整體都十分滿意~:71:

好靓!哇,条頸链做得很家细:36:
{:1_208:}........... {:1_208:} ............. {:1_208:}
好靓!哇,条頸链做得很家细
gazza1211 發表於 3-8-2013 12:20 AM

係呀gazza兄, 隻教皇真係做得唔錯呢.........QC細節野都OK........仲好大盒~:71:
...........  .............
可變戰士 發表於 3-8-2013 12:28 AM

呢隻正野黎架................:43:
呢隻正野黎架................
ray文 發表於 3/8/2013 12:32 AM

唔敢玩神話之類嘅產品. :p

你買就..... 梗係讚. {:1_220:}
唔敢玩神話之類嘅產品.

你買就..... 梗係讚.
可變戰士 發表於 3-8-2013 12:35 AM

你點會唔敢吖..............:he::he:
你點會唔敢吖..............
ray文 發表於 3/8/2013 12:41 AM

我連我心愛嘅亞絲娜figma都未買, 又點敢買神話哩啲神人買嘅產品呢! :x
終於等到亮燈了...
{:1_220:}
靚相:71:                  
……
五錯窩。。。。。。。。。。。。文兄呢排入得好密窩:35:
我連我心愛嘅亞絲娜figma都未買, 又點敢買神話哩啲神人買嘅產品呢!
可變戰士 發表於 3-8-2013 12:53 AM

搞錯呀, 仲枉你係亞絲娜頭號粉絲..........:36:
終於等到亮燈了...
小堅 發表於 3-8-2013 02:03 AM

:(............因為隻野唔錯, 所以就影多少少相........{:1_238:}
靚相                  
……
wlhactl 發表於 3-8-2013 02:26 AM

謝支持..............:)
五錯窩。。。。。。。。。。。。文兄呢排入得好密窩
barrydudu 發表於 3-8-2013 06:10 AM

我都唔想架barry兄, 再唔贖返d玩具黎緊個個月都唔知點算呀..........:time: