Toysdaily 玩具日報

查看: 13302|回復: 11

[分享討論] 25F送到黎,仲未得閒玩,又係日本寄黎,網購經驗

[img][/img] [img][/img][img][/img]

30周年YF29,三個月前響日本Y拍,經日本代拍服務,收費平,過程比本地代購流程簡單,EMS返黎,再販後雖然跌晒價,連運費仍然比而家香港平,實則義意只係想吸收下日本Y拍買野經驗,
可以話非常滿意.仲有大量精品,限量玩具,...只係運費難控制,交收時間長,同埋難退貨,有一定風險成本

VF25F純粹N字頭日本網站買入,訂購當晚只係諗住一定要買到一隻,硬食幾仟YEN炒價,反正都寄返過黎,掃埋盒SUPER PARTS 比YF29 等左三個幾月終於收到
的確估唔到再販25F香港可以咁正常價,計落係蝕運費,但係盒SUPER PARTS 只係貴好少,比起炒價都算打和,黎緊仲有日本A同H店貨寄黎,如果亞馬信日本都搞得掂,以後可以入到好多平玩具
亞馬信日本用tenso ok鳥
恭起大大 25F同YF-29都係好物, 希望你繼續入多啲好嘢! :52:
我一直都想試AMAZON...但每次想搞既時侯覺得好煩= =
回復 4# 唯我獨朱

多得樓上CHING指教,開左個ID,響AMAZON買左隻BABY-G同幾包NANOBLOCK,流程極簡單方便,收費合理,不過AMAZON D貨有D問題,明明話包運費,.埋單都收我幾佰YEN手續費,佢的確係標低件貨價,不過買900YEN野收我一半手續費過份左,總供買左仟幾蚊....等緊寄返黎
喺amazons 買嘢最好揀有”Ships from and sold by Amazon.co.jp.”會好啲,冇嘅話就只不過係經amazon做平台同商店交易嘅…:78:
回復 6# redcat2733
請問ching,

如果已經”Ships from and sold by Amazon.co.jp.”呢個方法,有幾件貨品係一個集體包裝寄出,還是仍然單一購買物品寄出??
回復  redcat2733
請問ching,

如果已經”Ships from and sold by Amazon.co.jp.”呢個方法,有幾件 ...
hn3221 發表於 3-8-2013 05:45 PM

其實”Ships from and sold by Amazon.co.jp”已經係等於係同amazon間公司買,如果幾件貨都有呢句應該會show喺同一張單裏面,而亦可選擇一齊運,不過要留意因為有遲貨、早貨、現貨、per-order嘅情況,究竟點安排我就唔知嘞…相信7月嘅現貨係唔可以,亦冇理由等12月嘅per-order啩……:78:
e+攪攪下我想日本網購, 好過係香港比人搵笨
e+攪攪下我想日本網購, 好過係香港比人搵笨
denniskwong 發表於 5-8-2013 02:06 PM

其實香港行貨一定會平過日網訂,有問題又可以換,非必要都唔會去日網訂嘅…
我去日網嘅原則有:
∼ 香港冇行貨
∼ hit貨、炒價 (日網都要搶餐死,不過每個A/C只可以訂一件搶到機會都算大)
∼ 貴價貨 (PVC較多(如我個頭像),可能因為PVC太多,而買嘅人相對少,越嚟越少人做PVC,
     所以香港訂貨價一般都偏貴,買現貨亦難,所以計完價錢加運費只要平過香港就得)
其實香港行貨一定會平過日網訂,有問題又可以換,非必要都唔會去日網訂嘅…
我去日網嘅原 ...
redcat2733 發表於 5-8-2013 03:31 PM

多謝指教, 我其實未試過日本訂野
多謝指教, 我其實未試過日本訂野
denniskwong 發表於 5-8-2013 04:51 PM

隔山買牛最怕係有問題發生,錢又要咗比先,如果對QC要求高嘅就最好買現貨,換都易啲!其次就係運費,買多幾件會抵啲!

下面喺網上搵到嘅參考,但係一般都要1800¥以上因為外加包裝物料同個盒有一定嘅重量!

不過我呢度咁多嘢運費都係5000¥,重有空位淨…