Toysdaily 玩具日報

[詢問] 斷臂 之 play arts kai BANE 求教 復修之法

新手一名的小弟於  今年漫畫節 (30/7)  買了  BANE 回家,  (第一隻買回家的人偶)
開盒後, 動了兩下,便發現其右臂斷了,
, 仔細一看下, 斷口像被黏貼劑  補過了,
買的時候又不可check item,
我想請教  各位  人偶達人/師兄們  如何補救 ,  
使BANE 的右手  如  左手  一樣  高可動,
唔該晒, 各位。
THANK YOU VERY MUCH, 麻煩晒你們。
我會係兩邊圓柱位中鑽洞,插銅枝,插返入去

用滾水浸軟公仔身體先(或出事部位),基本上已經可以成隻解體,趁D膠仲軟之時推番支摏出黎,用takeshi兄的方法,先獨立接駁好支摏(無銅技的話可以用粗萬字夾代替,剪一段合適長度即可),重複浸軟公仔身體,就可以再重組公仔,滾水浸軟公仔身體再解體可以減少公仔關節損耗及磨損,好麻煩但最好都做,希望可以幫到你啦
頭像被屏蔽
試下番鋪頭換唔換倒先
thank you very much for Jova 師兄的方法, 我會試下的, 唔該晒你。
我在  動漫節買,  買完連 單都無張,
其實我懷疑果間野  sad 貨當  新貨賣, 因為我見個斷口,有些灰灰的泥狀物。
果間野 名唔記得了,  但我記得佢有個入口係有兩塊  大約到肩位  的門簾的, 同埋佢裡面有幾盒
MAFEX BATMAN 的。
而放  BANE 隔離  就係   play arts kai 的 hitman。
thank you very much for Jova 師兄的方法, 我會試下的, 唔該晒你。
我在  動漫節買,  買完連 單都無張,
...
yiufkwok2 發表於 5-8-2013 12:35 PM

應該唔關個攤位事,PlayArt改不嬲都好脆弱,成日有人報告玩到斷手斷腳…