Toysdaily 玩具日報

查看: 8026|回復: 12

[分享討論] [動漫節] Enterbay、PI及Kids Logic

EB真係憑NBA殺出一條血路
最起碼直到家陣仍唔需要擔心俾某廠追擊
可以將時間心機放番落產品研發上面
見佢今次既籃球場景好多人圍觀、影相
算係幾旺場

PI既1:4 Ironman軍團幾"過癮"
同樣大大隻佢出既款式夠多同埋手工比NECA細緻
但係暫時所見要同HT 1:6直接比較細緻度仍相差甚遠
此外佢幾乎隻隻都就咁棟督企Display實在唔清楚可動性是否理想...

Kids Logic既12" Ryu同豪鬼幾吸引
豪鬼據悉12月左右發售,眼有燈
Ryu則仍未有期...
最欣賞係佢地自己研發既1:6素體
充滿肌肉線條同力量感
可動性亦非常理想令我十分期待

最後想向各位求救,如果動漫節呢幾日有師兄買左EB隻戰損T800,
請PM我留聯絡電郵,有事相求,事成薄酬,感激。
EB 其實亦間接推動咗ZWCO嘅曼聯系列嘅設計,好似可動支柱同磁力球,都有好重EB影子,不得不讚ZWCO磁石支柱同地台都好正,如果人偶界可以廣用就唔駛成日用隻夾又或者抽住個啫啫位
係喎講漏ZWCO,佢地出曼聯野又係吸引左唔少人睇,隻任達華都好多人讚,
不過曼聯野唻講隻雲佩斯真係可以用冇忽似唻形容...
kids logic個豪鬼真係好吸引,希望會出埋KEN,因為我打街霸首選係佢{:1_208:}
回復 1# JohnnyM

我買左EB戰損版,有什麼可以幫到你呢?
我PM唔到比你
toytoyball師兄可否email我?
milljohnny@gmail.com
感激不盡!
我都好想佢出多D街霸人物呀, 12"唻講只有M記出過隻春麗,
Ryu佢隻泥模show左兩年等到我頸都長, 豪鬼眼有燈呢下好攪鬼,
希望跟多D特效Parts(起碼要有波動拳啦), 同埋出多D人物!
咁就可以唔駛再理PlayArt果堆...
剛剛先發現唔係所有會員都可以發PM
麻煩其他呢幾日入左戰損T800既師兄都可以EMAIL我
必覆
EB 其實亦間接推動咗ZWCO嘅曼聯系列嘅設計,好似可動支柱同磁力球,都有好重EB影子,不得 ...
chungyuihing 發表於 29-7-2013 10:52 AM

讚同~
我既包膠波地夾完之後,有個永久缺憾!!!!
ZCWO近年真係好進取,不論配件同公仔都係抵食夾大件,當然頭雕還有點進步空間。
EB就出NBA為主,係就係出得靚,不過好像除左果幾隻球星外,只聞樓梯響的1:4 ROBOCOP
又去左邊呀?重以為會在動漫出手。失望!
剛剛先發現唔係所有會員都可以發PM
麻煩其他呢幾日入左戰損T800既師兄都可以EMAIL我
必覆
JohnnyM 發表於 29-7-2013 11:44 AM

哦, 等我估吓先, 你想借保養單?
EB今年出到拉打,   希望 下隻是robocop

Kids logic真係掂, 用ironman 賺錢, 依家出到可動柯栢文, 跟住依家又12吋街霸, 仲有1.0 素體, 似係出6吋公仔。成間大廠咁, 爭未出合金。

Pi滿足我合金要求, 尤其是太detail我都唔識欣賞。
回復 11# audiokids

估中啦師兄, 如果有人可以借單一用, 薄酬一百