Toysdaily 玩具日報

[ZOIDS] ()KOTOBUKIYA HMM 戰鬥暴龍

回復 12# jackwongnt

說明限量生產? koto's 限量生產?
the whole Koto's ZOIDS is keeping re-publish, even the Limited ver...:x
没钱买~~放照片#瘾~~~~:handshake:

I have the iron kong. There are some problems with it i.e weak joints, some armor falls off easily etc. I love the large zoid models. But I feel the smaller models such as shadow fox are more easily handled to play with, and just as interesting in terms of construction.

This kit I think conventional joints will have a lot of problems dealing with a heavy tail etc.
my iron kong x2 don't have the problem of armor fall,just the joints are not strong enough hold the pose:60:

回復 12# jackwongnt

come on, join me to assemble GODOS / IGUAN first.:^
http://www.tomytec.co.jp/mss/zoids/lineup/mz004.html
我都擔心…隻暴龍會不舉…:no:
回復 17# 模型迷X

佢官網上晒色就真係幾靚,係D腳趾好似怪怪地,不過如果分色分得唔好就死得,油都油死唔知幾時先肯出五大巨獸..
見訂要18xx
真的太棒了
但也太貴了
回復 23# secretdragon

隻野本身yen價都24xxx,模型黎講實在太貴,不過D相好似係素組,如果素組有o甘o既分色真係靚爆,無計,一分錢一分貨
koto 素組有o甘o既分色 :75:
join me:he:
Zoids 一向也比gundam 貴....但呢隻有PG 級!! 定價24xxxyen...但在日本實價同隻 freedom Pg 差不多...但Hk買係貴D!!! 加上限量生產....$18xx ok la!!   話晒呢隻係小時候其中一隻最最最最最想買的玩具!!!!但當年父親覺得貴買而買咗臺灣版其他恐龍.都OK好玩但始終冇買到呢隻係有啲遺憾!
現在老虎蟹都要入返!!!  我也訂了{:1_203:}
回復 26# jackwongnt

呢隻有PG 級?

Ion Kong is already PG級:x

回復 26# jackwongnt
我屋企果隻仲o係度,係當年用利事錢去反x城買入$1XX,亦係我第一隻電動zoids,我個人覺得,zoids吸引之處係識行識走,又唔需要上色已經好靚,而家壽屋果D,為精細而精細,夾硬將D身型拉長,尤其幾隻獅子同虐殺龍,改到好鬼肉酸,仲要鬼死o甘貴,但呢隻真係唔錯,如果砌左放o係隻電動隔離應該會好正,不過太貴,而且限量,都係諗下就算,我反而覺得d-style系列Q版
仲做到舊版zoids果種神髓,黎緊隻猩猩真係cute到爆

講緊廿幾年前個價,駛唔駛o甘都要改呀?
回復 29# ygat2005

我之前都有睇你呢幾個post,sd化真係好Q,我自己就砌左直立龍同重劍獅,長頸龍仲未砌,但以d-style呢個價位,分色同夾囗應該做好D,看看bb戰士legend系列,分色好過佢但只係一半價錢左右..