Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【認住呢隻鷹】童年重要回憶......Evolution Toy Atlanger 亞特蘭斯

Wow... my memories! :$
Always see them in old toy shops of public housing decades ago!
yes!  those 100 yen model, $3-5 per box!
坦克插翼的洞太緊,插得太入會出不番來.....
結果好彩一係D油花晒,唔好彩......

另外飛機都有相同情 ...
Dick.Po 發表於 27-7-2013 11:24 PM
我隻百變龍隻手又係輕易地爛了
相片好吸引~  "金鷹機械人"同樣係我童年印象深刻(沒擁有過)的玩具...
但呢個size要$14XX真係仲未過到自己果關....
自從上年日玩展見到初模時,小弟和你一樣,那種不知甚形容的情懷立即湧現出來 .........
而我訂了連DVD版本,還在機場中,希望過多兩日有得玩,我會小心D㗎喇,謝謝提醒!
我細個都算卡通/ 玩具精, 但對呢個真係完全冇印象

睇模型盒就有少少印象, 但造型咁怪, 只會覺得佢係日本的山寨產品......
只會望下就放低, 唔會考慮擁有
多謝老師分享, 呢隻機體小弟長大後反而覺得佢好熟, 但唔知點解就係記唔起有睇過
手辦嗰隻比例好靚!:D

ps. 替樓主心痛,咁快爛咗,希望代理見你幫佢賣廣告,送番隻全新比你喇!
同是天涯爛件人,你點爛架?:time:

我隻百變龍隻手又係輕易地爛了
hongwohse 發表於 28-7-2013 01:06 AM
同是天涯爛件人,你點爛架?
Dick.Po 發表於 28-7-2013 11:29 PM
開盒,見說明書寫拳頭塊蓋可打開,咪打開!但開了發現電鍍關節位像老化了的膠一樣,那鉸位完全粉碎了!現在惟有蓋上不再打開!
補充我沒有夾硬或過度用力,是在輕輕打開巳出現撕裂情況! 佢用呢隻膠料堅化學!
所以其實我真係唔想再入evolution產品.
見到你隻一樣咁化學, 更加唔敢玩變型, 只保存留念算了
正post點可以唔支持...好懷念的一隻機械人..好like佢可以變番4架野,但可惜間廠做得一般,價又貴..:$
Dick兄 post隻歌係重新畫的?咁靚嘅?
頭像被屏蔽
又是出賣年紀系列xd, 當年4合1模型在惠康萬寧有售架! 好似4蚊合咋!
確實無愛既話,好難的起條筋去買。。。:$
雖然哩間廠出得好渣,但係咁冷門都出,
真係要支持!!
我都訂左,等收貨