Toysdaily 玩具日報

查看: 10048|回復: 20

[分享討論] 玩玩具越來越貴鳥, 大家平均每月供幾多比HT?

我:(以HT而家嘅推出量計)供緊$1.5-2k�月,未計取貨時尾數
純粹反通漲討論,小弟收入平平,好多HT/EB玩具好鐘意又買吾起(都吾好提比曬人炒),而家啲玩具定價非常進取,想當年一個士兵人偶五六舊水已經哇哇聲,而家星矢EX都要七八舊。。。
HT件件心血作品,質素國際級,點都值個價,但係確實太進取鳥。。。
要怪只怪我無比心機讀書,吾係Captain Cool,賺錢能力低
所以大家90後2000後,想玩玩具就比心機讀書啦
之前比動漫排隊洗板,有冇巴打分享吓?
Hulk + Mark VII + Storm Shadow = $4,414.- this month. (Don't tell my wife!){:2_305:}
spent around 4-5K per month (include HT and Japan toys)
我:(以HT而家嘅推出量計)供緊$1.5-2k�月,未計取貨時尾數
純粹反通漲討論,小弟收入平平,好多H ...
feilay 發表於 26-7-2013 10:42 AM

我諗你唔係應該搵多 D 錢買玩具,
而係開發一下玩具以外既興趣 ~
我嘅興趣重有音樂,都要用錢,但吾多
回復 4# gundamgundam123

ching 4-5k is alot (to me) for toys every month.

nowadays toys are not for kids anymore
自batman一劫後都係入左隻bruce
我諗計埋其他少過三百
頭像被屏蔽
今個月 1�6,1�4mark 7 + 17 + 33 + tony  大慨3千蚊
平均$1500…一個月通常訂兩隻攞一隻{:1_210:}
今年我醒:71:拎左兩只, 訂了3只.:$其實budget年年1樣, 係件貨貴了.
回復 7# feilay

所以要找一份人工好少少既工{:1_200:}
我新手, 前後一年入左5隻

除返一個月500蚊左右
我係新手 , 訂左ROBOCOP 連櫈 , 209同烏鴉