Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 DINO•三一萬能俠

飛撲?

究竟係三一定係變形金剛~~~:50:
其實外型我覺得還可以,要重新設計一套getter唔簡單,就如getter ark、neo getter、新getter呢類都唔係個個 ...
紫月葵 發表於 20-11-2013 01:01 AM

Ching講得好中point ! 要重新包裝新一套Getter唔係問題, 高矮肥瘦外型各有所好, 但如Ching所講佢取消左getter三為一体既概念, 我個人覺得真係一個好錯誤嘅改變. 補充: 我意思唔係要佢呢件產品可以分體或合體, 係只講概念.
回復 153# 玩具日報記者
又話說,一隻變翼龍,一隻變暴龍,都係恐龍,但3號變果隻係…?
我其實唔算係 三一 死忠 FANS , 但都算幾喜歡佢 ! 睇左 d post 有個疑問 , d 套 dino 三一 係未 動畫黎 ? 做緊未架 ?? 設定 係 3隻 獨立的 三一 (即是 可能一個場影內會有3隻 getter出現) ?? 如果係咁就真係 接受唔到了 , 跟本同 原先o既概念完全不同 , 已經唔係 什麼 要創新 的問題了 !
回復 152# bryankai

究竟大家憑咩覺得作者取消左三位一體呢個概念?套漫畫都未出,只不過佢一次過擺晒三隻野出黎ja喎。
一號都算唔錯
二號好正
三號....
回復  玩具日報記者
又話說,一隻變翼龍,一隻變暴龍,都係恐龍,但3號變果隻係…?
紫月葵 發表於 13-2-2014 15:07

恐龍帝國獨有的雙頭龍~?!
恐龍帝國獨有的雙頭龍~?!
人仔貓 發表於 13-2-2014 10:46 PM
我反而係諗起鐵甲萬能俠果隻雙頭龍機械獸
其實個人認為都覺得不錯~
睇左咁多個post, 我真係好佩服果班單憑幾張玩具圖, 就可以斷定呢隻三一絕對係取消左三合一設計既師兄! 我真係想請教下, 人地連設定都未出, 大家係憑乜野去斷定呢?
如果之前果堆三一(三一, 新三一, 真三一)無設定出過, 就單憑玩具(山口式, 合金魂, EX合金), 我一樣唔覺得佢地係三合一囉!
要講既係咁多, 請各位斷定取消三合一設定既師兄幫忙解答疑問.

真係好佩服o個班明明大家一直都講緊如果,只係話緊估計,卻係都要話大家已經係斷定緊o既師兄!
唔通我有讀寫障礙
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-220635-1-2.html
請睇下16, 23, 29, 35, 51, 53, 62, 64既post
頭像被屏蔽
三一萬能俠 簡直型到爆