Toysdaily 玩具日報

查看: 4190|回復: 11

[其他] 聖衣神話 腳軟問題

我的天馬座神聖衣一直都沒有用支架 近來拿出來看~~發現出現腳軟的問題
有沒有師兄知道有沒有解決的方法
腳軟問題無乜辦法解決,但係我會推薦用“寶麗貼/万能胶贴”一种类似橡皮泥既物体,但係带粘性,放D落脚底黏住地下就可以企穩,而且清除方便。。神話展示必備。。我D三代素體神話已經放棄支架好耐了。。。
用支架或寶貼最好 其實ex重慘有軟手不舉情況……
EX天馬 腳同手同樣都有軟問題
笨大特登無視第三素體的缺點逼人買架

我反而無軟手而係覺得肩位太緊,著左甲好難郁隻手,搞到我成日鬆左雙手螺絲先裝甲
用支架或寶貼最好 其實ex重慘有軟手不舉情況……
玩具人生 發表於 25-7-2013 09:27 AM

EX可以拆左手同腳...
係ball joint位用少少寶貼...
就唔會不舉...

EX可以拆左手同腳...
係ball joint位用少少寶貼...
就唔會不舉...
小堅 發表於 25-7-2013 09:47 AM

多謝大大提供的方法!我都是拆手加寶貼先可以救番隻白羊加射手
我只是怪bandai到ex都未有改良這問題姐……
多謝大大提供的方法!我都是拆手加寶貼先可以救番隻白羊加射手
我只是怪bandai到ex都未有改良這問題姐… ...
玩具人生 發表於 25-7-2013 10:11 AM

我都係白羊出問題先開始用呢個方法...
個時擺水晶牆POSE太耐,搞到對手不舉...
我d舊黃金反而仲幾實淨...

我那隻小腿也變了八字/.\
其實甩鉸有無秘訣?
我自從n年前唔小心換手成個鉸斷左後有陰影,無再幫任何玩具換配件。。。。

Thanks!
回復 6# 小堅

THANKS CHING , 我個隻EX射手既手軟問題可解決.
成日都怕轉我多姿勢會整到佢手軟腳軟而 唔玩咁多