Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] Marvel電影:Guardians of the Galaxy 銀河守護者

《Guardians of the Galaxy》最新加長版預告片

https://www.youtube.com/watch?v=bEg9y9QliXc
美漫我都有留意下, 但對呢套真係全冇印象, 可能因為人物造型唔吸引
最LIKE隻火箭梡熊, HT 肯出實買

It is a big toy from NECA.:* (maybe just for display only)
今次 GotG 其中一個特色就係入面既 7/80 年代 歌, 睇左既朋友會唔會有興趣買反隻 Awesome Mix Vol. 1 聽下呢 ~~~~ :x
回復 65# Vince

YesAsia有得買,我買左等佢寄緊黎{:1_203:}
我反而對d歌無太大感覺, 好多首我細個都無聽過哈哈~

最尾有howard the duck出場
ML 吾知會吾會再出呢隻
http://www.vox.com/2014/8/4/5964261/howard-the-duck-explainer

今晚終於都睇左2D版啦,真係幾好睇,特技做得好出色,真係冇得頂,D時間過得好快,完全唔覺已經2小時,唔悶有笑點,劇情幾有趣,有點迪迪尼童話FEEL, 係唯獨唔夠血腥暴力,ROCKET同樹人真係實在太搞笑,特別係樹人特別的微笑,我真係笑左出黎,樹人ROCKET有好感人既一幕,結尾算收貨啦,強烈推薦大家睇3D版
成套電影o既吐嘈位, 就係大佬Ronon
邊有咁仁慈o既大佬架, 又話要滅絕NOVA星, 殺THAOS
點可能打完Drax後, 只係拋佢落水池. 去到最後打NOVA, 真係講多過打...
如果唔係一開始用鎚仔扑死一件, 我真係以為佢係MARVEL最仁慈o既大佬:DD
其實五個主角係得樹人有D睇頭,其他真係有D癈
講到Drax好似好勁咁,一對住D大佬即時變人肉沙包,眼見佢只係打左Ronon一拳咁多!
以前打街機, CAPCOM既MARVEL SUPER HEROS
入面D角色打打下有d 珠跌出黎, 到最後大佬就會收哂d珠o係隻手度
套戲入面搶o個粒係咪其中一粒?
回復 70# 廿一月

都認同佢係套電影既表現唔多,尤其係被Starlord跳舞引開注意力,感覺好似睇緊笑片XD
惡行方面,殺晒成個監獄既人應該會減低些少仁慈度既~
to davidki99  :成個marvel studio 煲緊幾套superhero電影, 就係講Thaos集齊呢六隻GEM o既故事. 但我覺得到Avengers 3先打Thaos, 中間未齊人點打呀~~同埋又唔知Avengers 2 Ultron係會以咩形式出黎, 關鍵人物ultron生父ant-man又唔多似會係Avengers 2上之前出獨立電影先...咁都唔知跟唔跟漫畫咁去
to 天涯孤客  : 係喎, 忘記左殺晒監獄所有人呢場, 不過都係佢叫Nebula殺人, 都唔係佢出手:DD. 佢頂多係見Thaos時, 殺左個跟班:(總括黎講, 真係最威都係搭飛船隊爆nova戰機果一刻...
to davidki99  :成個marvel studio 煲緊幾套superhero電影, 就係講Thaos集齊呢六隻GEM o既故事. 但我覺得到 ...
廿一月 發表於 12-8-2014 11:11 AM

ultron電影版好早之前已經講明唔會跟漫畫了 (因為仲未做電影版的ant man) ultron會改由tony stark 整出黎, 睇報導係講由於tony已經無晒d裝甲所以做o左ultron出來(可能一開始叫另一d名), 幫手保護地球. 不過佢將自己的性格加入d機械人內因此佢地變o左"壞孩子", 所以avengers又要出動執手尾喎.