Toysdaily 玩具日報

[趣味] [網友閒聊區]有趣圖片分享

日本的乘客,抵讚!
今早9點19分,日本東京的京浜東北線一列車在行駛至南浦和站上
下客時,一名女性乘客的腳不慎卡在月臺和車廂之間。情急之下,所
有乘客下車,與站務員一起,把列車往外推,於是便出現了下圖的這
一幕……………最後這名女士被救出,無大礙。

日本的乘客,抵讚!
今早9點19分,日本東京的京浜東北線一列車在行駛至南浦和站上
下客時,一名女 ...
玩具日報記者 發表於 22-7-2013 09:34 PM

我諗發生响香港,一定係:"快啲啦,趕時間啊,搞掂未啊"plus幾句xyz~~~:he:
日本的乘客,抵讚!
下客時,一名女 ...
玩具日報記者 發表於 22/7/2013 09:34 PM

日本人素質, 哩方面要.... :71:

唔豬發生喺大陸又會係點呢? :o
呢啲場面就反應咗一個民族的特性係點樣。其實我覺得日本人有好多方面係值得我哋學習,之不過係舊一輩對二次大戰時對他人嘅侵略行為不段掩飾同係教科書上美化咗,甚至當冇發生過而令新一代對佢哋國家嘅歷史唔能夠完全認知彧被洗腦。

椰菜花狗~巧可愛!
今日天色好靚喎!!!哇~~發現Mario綠龍!

XD....大家和好就好啦~~~
今日喺地鐵度門度見到呢張 poster, 鄭文雅個跑姿同奇行種一樣!{:2_312:}

回復 278# btpod
證明咁樣跑得快D{:1_220:}

你搵我唔到....你搵我唔到.....

呢啲場面就反應咗一個民族的特性係點樣。其實我覺得日本人有好多方面係值得我哋學習,之 ...
garykuga 發表於 22-7-2013 11:33 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?
goto=findpost&pid=7004661&ptid=211276][/url]

就黎民革同六四都消失,點解要求人家做一尐自己都做唔到嘅嘢???
今日實在太累...要充下電先....

我諗發生响香港,一定係:"快啲啦,趕時間啊,搞掂未啊"plus幾句xyz~~~
pein 發表於 22-7-2013 09:39 PM

日本人素質, 哩方面要....

唔豬發生喺大陸又會係點呢?
可變戰士 發表於 22-7-2013 09:44 PM

呢啲場面就反應咗一個民族的特性係點樣。其實我覺得日本人有好多方面係值得我哋學習,之 ...
garykuga 發表於 22-7-2013 11:33 PM

就黎民革同六四都消失,點解要求人家做一尐自己都做唔到嘅嘢???
水水的基地 發表於 2-8-2013 01:47 PM

我觉得这意外发生在那里, 大家都会有同样的反应与举动, 前提是有没有"第一个"人站出来..........
KAMEN GUNDUM...!?
KAMEN GUNDUM...!?
dgnwilliam 發表於 3-8-2013 04:33 PM

Thx so good!