Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HGUC UNICORN GUNDAM 3號機(Destory Mode) Ver.GFT

phenex = 地獄不死鳥
同 phoenix 又唔同
搞到雙野唔知點咁,唔講重以為係山寨野:50:
感覺上成隻3號機完全係商業因素純粹為出而出,用金色只不過突顯呢隻係呃錢高達,
回復 1# stonekeung01

嘿嘿嘿,直接改成sd 武者,鳳凰就是注定成為大將軍的吧∼

三國傳又可以,魏蜀吳三侯最終型態都是獨角獸XD

騎士更不用說了∼∼

笨大可真是厲害!
可是我們不中的話就更厲害了^^v
Gundam00 第一季個大佬...:x
其實百式又係金哂咁,大家又點解咁睇佢,叫得不死鳥全身金色同名冇乜違和,張CG圖幾霸氣
另外小弟一兩年前係聽過unicorn係有三號機叫鳳凰加藍NTD,但印象中D人話係有BIT武器:ar:
3號叫鳳凰鋼彈....快點.再來個4號機..天龍獨角鋼彈.....籌齊 四神獸 ....
最好也有 天馬  天鵝  仙女 天鷹..鋼彈....主角就叫大星矢 ...對吧!!各位..
真是亂搞阿!還3號機..根本就沒有這隻..
phenex = 地獄不死鳥
同 phoenix 又唔同
ultimawk 發表於 22/7/2013 09:22

WIKI
In Greek mythology, a phoenix or phenix (Ancient Greek φοίνιξ phóinīx) is a long-lived bird that is cyclically regenerated or reborn. Associated with the sun, a phoenix obtains new life by arising from the ashes of its predecessor. The phoenix was subsequently adopted as a symbol in Early Christianity.

Same
出咩產品都無視......{:2_329:}
難道是打開盒子之後........就是這隻出來?!
:@
出完隻金色3号機,會唔會下次出隻銀色4号機?其實呢隻俾我既感覺唔多似高達,似以前玩過既果d BB戰士模型武者頑駄無大將軍咁,本身套UC d機體都好正常既,出隻咁真係都唔多夾,隻野罩眼睇有d超世代既感覺,但個身就普普通通咁,最違和感就係佢對角!
如果佢變叔獨角MODE,應該係全金色,應該能會好好多!
對角的確係唔太好睇,同埋模型隻金.. {:3_128:}
我覺得之後實出隻電鍍金嚟呃錢 {:3_147:}
:^ 開始玩希臘神獸呀話?