Toysdaily 玩具日報

查看: 8116|回復: 26

[分享討論] 貓女二三事 (非美圖帖)

貓女二三事 (非美圖帖)

小弟因為家裡的貓囡正在放暑假的關係,相信有一兩個月影唔到相,但將貓女開盒後實在好想吐一下嘈,所以至有呢個post的出現。

首先,大家真係要好輕力好小心咁戴mask....

小弟已經聽從了HT店員的勸告,睇左說明書至搞貓女,但剛剛至用攝子扣好後面,諗住比少少力夾好,拍一聲應聲而斷。

各位可以睇睇上圖,小小一個MASK有四個轉動位,關節位直徑唔夠1 MM,真係要好小心至得。記得任何轉動都要兩邊一齊做。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

好似由BLACK WIDOW VER.1 開始,HT的女BODY都係無得飛釘的。個人都明白太性感好難入屋,不過點講都好,都係飛釘正:

材料好簡單,幾粒擦膠碎而已,放好位置就得。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

貓女隻高跟鞋無錯係好正好性感,不過好肯定一點,就係必須要用支架。隻鞋爭得一點,一個唔覺意重心攞唔好,唔好話入櫃後PK,分分鐘把玩中擺擺下POST都會PK。如果係戴緊面具的話...

今次支曲尺落左彈弓,識回彈,感覺良好,起碼唔會影好晒相至發覺成SET相退左膛。

腰帶內側的膠帶好顯眼,雖然店員有提醒除下會弄花緊身衣,但要靚就唔理得咁多了。

地台無錯係好靚,不過小心唔好踏上logo位,銀油都幾易花。

頭雕表現可圈可點,但人樣怪部份原因是髮型未set好吧?要等玩女過手來個正確示範才可下定論了。

頭髮打理時手拍沾少許清水有好大幫助。

小弟又老花又手震,真心想學其他師兄畫大眼仔是不可能的任務了,唯一係希望係舊屋的垃圾箱中找到合用的水貼罷,祝我好運~~~

各位師兄,請請~

多謝提醒∼∼∼∼∼∼
:Q so creative! simple but effective. I might add lin for my Black Widow and Selina Kyle too!
very useful info
原來係隻玻璃貓:69:
其實眼罩咁易爛,我寧願佢出雙頭雕仲好過...
支持貓大
尤其係咁有”特點”嘅post
我重未取,多謝提點
飛釘都唔錯
貓神玩飛釘:46:睇到人熱血沸騰:52:
期待你換眼罩後、貓女放假後嘅改裝靚相:34:
眼罩真係設計失敗...HT選料錯誤...

飛釘呢...真係個個人口味唔同...若著薄衫飛釘都自然,
但著左件CAT SUIT...都飛釘, 佢要好硬先飛到~~:DD

頭雕呢....雖然油大瞳孔會加返D分....
但個面形冇得改....個額頭太腫脹, 下齶又有D凸出...
攪到側面睇佢有D月亮面...
見到其他油左瞳孔嘅師兄, 都要幫佢戴個眼罩去遮住個大額頭先似樣....

HT整FIGURE硬係要掙D掙D咁, 留返D遺憾先安樂....
最慘CATWOMAN出 ver.2嘅機會係微乎其微....
支持飛釘,貓女係適合性感:35:
貓女:「我一興奮就會凸點」:34:
我覺得呢隻貓女可以話係HT近期最好玩的一隻FIGURE,又有得油顏色又有得整形
頭像被屏蔽
多謝師兄相當詳盡同有用嘅玩評!
女偶飛釘真係:46:
呢隻貓女
真係要小心把玩啦
貓女:「我一興奮就會凸點」
wing1123 發表於 19-7-2013 08:36 AM

唔好漏M就得啦