Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] SDCC 2013 新聞:Toynami 新版 金剛戰神(Voltron)

好Surprise Toynami 再出Voltron 產品。兩三年前偶遇Toynami其中一位設計師,當時佢已經告知Voltron 個License 那年尾將expire, 以後都唔可以出Voltron 產品。就連佢地自己網頁都已將Voltron條line刪除。估唔到仲會"復活”⋯
自己曾擁有合金及膠版,兩隻都送咗比人。咁次學HT咁用發光眼,又跟埋地台、獅子刀同操縱匙,睇頭不少。
難不是全新品,但啲粉絲渴咗咁耐,一定又係限定兼出哂出世紙咁,分分鐘過兩舊美金!
合體後"割裂式髖關節"及大腿過短過幼問題沒有改進,冇得諗....
有沒有價錢參考啊 ??
背翼太幼..細左d.....大腿都係, 整體太過瘦削......如果要成2K....唔洗考慮....
小弟一直都想擁有一隻百獸王
聽到有些大大話bandai出百獸王日子不遠..!!
現在toynami又出…………等吾等bandai好呢?
15/16
買左會煩的玩具,當年插到落八舊先有人要,但係到現在都無後悔無入。
當年799入了合金, 正!!!!
mushroom 發表於 23-7-2013 08:36 AM

想請問師兄,呢隻百獸王係咪當年,出既時候,盒既外形好似本書咁,同埋每盒有number?
想請問師兄,呢隻百獸王係咪當年,出既時候,盒既外形好似本書咁,同埋每盒有number?
wahwah123 發表於 23-7-2013 09:17 AM

係,無錯!!
好Surprise Toynami 再出Voltron 產品。兩三年前偶遇Toynami其中一位設計師,當時佢已經告知Voltron 個Lice ...
Shiro 發表於 21-7-2013 03:00 PM

其實今次 toynami 展出既只係 "參考品", 冇發售時間, 亦冇售價. 就連係 合金 定 膠 都未知... 話唔定, d 隻野係出黎引 b廠 既呢 ~~~~~~~ :he:
買左會煩的玩具,當年插到落八舊先有人要,但係到現在都無後悔無入。
lukyuet 發表於 23-7-2013 08:12 AM
但係到現在都無後悔無入X2, 太樣衰, 再SKIP
我見最平係$399。

quote]想請問師兄,呢隻百獸王係咪當年,出既時候,盒既外形好似本書咁,同埋每盒有number?
wahwah123 發表於 23-7-2013 09:17 AM [/quote]
我見最平係$399。

quote]想請問師兄,呢隻百獸王係咪當年,出既時候,盒既外形好似本書咁,同埋每盒 ...
馬仔 發表於 23-7-2013 04:05 PM
如果依家有呢個價, 買多盒
衫舊狗是膠版?當年在兆萬十六樓入書仔包裝合金版狗魚幾,好小心咁合體左一次,再冇勇氣分體了。連㨢動作也很小心。後悔膠版好平時冇入,未嘗真正享受過呢五隻偏食嘅畜牲!渴望新版D汪汪手手腳腳養肥返D,背翼大塊返D!十年來我自已都長胖不少,冇奶油嗰幾隻禽獸不與時並進!祈望變回猛獸版!
By the way, 總覺得合體后這是美型版中學生百獸王,舊版懷舊合金是勞碌上班叔叔版百獸王。
個人觀感,不喜勿插,得罪得罪!
我見最平係$399。

quote]想請問師兄,呢隻百獸王係咪當年,出既時候,盒既外形好似本書咁,同埋每盒 ...
馬仔 發表於 23-7-2013 04:05 PM
399??吾係化師兄,小弟當年買,全新,吾記幾多錢了,都吾會跌到399丫,買左返嚟到現在都未合過體,聽聞呢隻野係咪好易爛?
當年有一本書及好似一般平及長包裝,我講399係後者。

後者之前出過普通色同電鍍色,兩隻都好平。

399??吾係化師兄,小弟當年買,全新,吾記幾多錢了,都吾會跌到399丫,買左返嚟到現在都未合過體, ...
wahwah123 發表於 25-7-2013 12:25 AM