Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 貓女 repaint!(新手,不喜勿插)

dragonken兄:你好!請恕小弟打擾,對於你的超凡手藝確實令人讚嘆:$~!在此小弟有個不情之請,不知你可否也幫忙repaint我的貓女眼部呢,一切有勞,敬侯回覆:64:.(請PM我,收費方面也有勞名示)
新手都咁。 hottoys 個d應該要檢討下呢個project
素顏唔掂、化妝靚返晒!{:1_221:}

JK
reprint得最似係ching呢個
的確非常之似~!! 樓主捉得好準
繼續努力呀:handshake:
:love: 真係大咗又靚咗!
:help: 我地d女,唯有變晒盛女!{:2_241:}
樓主~~你正職係咪專業化妝師 ???:71:
抱歉! 我只是個人自娛,從來不接單,我本身是從事藝術行業的,是figure新手,只是見咁多高手post,才嘗試一下,希望不會影響其他人,謝謝
謝謝大家的欣賞及鼓勵!
回復 1# dragonken

not bad ... man !!! !!!
唔係講笑,我俾樓主幅相朋友看
一眼就認得係anne
佢唔玩hottoys 的
TDK最後一員 - Catwoman入手,終於可以結束依條Line了!
頭雕自己做左少少手腳,加深左上下眼線,眼珠加大了一圈,重塗咀唇及咀角位!加大左個bust,靚晒!
dragonken 發表於 18-7-2013 02:23 AM

我好同意你果句......"靚晒!"
樓主。。。。幫手油埋ok ?? 薄酬^^
加大左個胸係最最最最重點,師兄好野!
其實大家不防一試,我用塑膠彩麻斯黑色加熟褐(啡色),用水彩000號筆在眼珠位加大,用筆鋒位落筆,忌用筆尖,然後用啡色加肉色畫咀角,如果畫錯或失手,在未乾時用棉棒加水抹去即可,再用佳也油性透明紅油畫多一層咀唇,乾後上水性光油